Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα αυτή η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Ρεμούνδου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Γεώργιο Βουτσινά.

 

Ο Δρ. Γεώργιος Ρεμούνδος, 52 ετών, σύζυγος της Νικολέτας Στέφα, με την οποία έχουν δύο παιδιά, είναι διπλωματούχος ναυπηγός – μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη Διασφάλιση Ποιότητας και διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει απασχοληθεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον χώρο κυρίως της ναυτιλιακής βιομηχανίας και είναι στέλεχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παράλληλα απασχολείται ως διδάσκων και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και την επιστημονική αρθρογραφία να αφορούν κυρίως σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών, ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, θαλάσσιου τουρισμού, νησιωτικής πολιτικής, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και ναυτικής κληρονομιάς και πολιτισμού. Στον ελεύθερο χρόνο του παίζει μουσική και ασχολείται με δραστηριότητες θαλάσσιας αναψυχής.