Έναν ειλικρινή διάλογο με την εταιρεία που έχει αναλάβει να εκπονήσει το σχέδιο διαχείρισης των περιοχών NATURA 2000 στα νησιά των Κυκλάδων απαιτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, προκειμένου να προστατευτεί η ιδιοκτησία των πολιτών και να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον.

Στη συνεδρίαση που έγινε τοποθετήθηκε και η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου. Έθεσε τους προβληματισμούς της για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα και κυρίως για τις συνέπειες στον αγροτικό τομέα και τα εμπόδια θα υπάρξουν στην ενασχόληση των πολιτών με τον πρωτογενή τομέα, που στα μικρά νησιά κατέχει μεγάλη θέση.

Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος σε απόλυτο τόνο σημείωσε πως ο διάλογος για τις περιοχές NATURA 2000 θα πρέπει να γίνει σε βάση ειλικρίνειας και επιστημονικών δεδομένων, που δεν θα προσβάλλουν τη νοημοσύνη των νησιωτών. Είπε ότι τα νησιά δεν θα μπουν σε προσχηματικό και ψεύτικο διάλογο. Η Περιφέρεια θα μπει στον διάλογο αφού εκτός των ΑΠΕ και των ανεμογεννητριών που πρέπει να τεθούν εκτός σχεδιασμού, η εταιρεία περιμένει την ολοκλήρωση των ειδικών πολεοδομικών σχεδίων των νησιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης δήλωσε σαφώς την αντίθεση του για το ότι το εν λόγω σχέδιο δεν επιτρέπει μικρή κατοικία, αλλά ενθαρρύνει την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων έως και 150 κλινών. Μίλησε για προχειρότητα από πλευράς της εταιρείας και υπενθύμισε τις αντιδράσεις του κόσμου λόγω της “προσχηματικής διαδικασίας” που ακολούθησε η εταιρεία.

 

Δείτε εδώ όσα είπαν και οι υπόλοιποι ομιλητές.

Με πληροφορίες από άρθρο της Άννα – Τερέζα Δαλμυρά που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα koinignomi.gr