Μετράμε αντίστροφα για το διήμερο του 2ου Κολυμβητικού Περιπάτου Κέας

Λίγες ώρες μόνο έμειναν για τον 2ο Κολυμβητικό Περίπατο Κέας “Λάμπρος Κατσώνης”, που διοργανώνεται από το Δήμο Κέας, σε συνεργασία με την “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση”. Ο Κολυμβητικός Περίπατος θα πλαισιωθεί αυτή τη φορά από ένα διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με στόχο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα την Κέα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Επιπλέον φέτος διοργανώνεται και Παιδικός Παράπλους.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί, όμως θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής επιτόπου, τόσο για τον Παιδικό Παράπλου, όσο και για τον Κολυμβητικό Περίπατο.

Ειδικά για τον Παιδικό Παράπλου απόστασης 500μ., με χαρά θα περιμένουμε και τα παιδιά της Κέας. Αυτή θα είναι μία μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τις αξίες που προβάλλονται μέσω του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές. Συμμετοχή στον Παιδικό Παράπλου μπορούν να δηλώσουν παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών, τα οποία βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση και απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα τους.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

  • 11.00 Ορεινή πεζοπορία στο μονοπάτι του Μυλοποτάμου, με ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κέας. Η εκκίνηση θα γίνει από τη Φλέα.
  • 17.00 Θεατρικό δρώμενο “Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die” στο Βουρκάρι από την κολυμβητική ομάδα Swim or Die
  • 21.00 Παραδοσιακό τζιώτικο γλέντι στην Πλατεία της Ιουλίδας, με ζωντανή μουσική (το κόστος του φαγητού δεν καλύπτεται από τη διοργάνωση)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

  • 10.30 Παιδικός Παράπλους απόστασης 500μ. στην παραλία της Κορησσίας
  • 12.00 Κολυμβητικός Περίπατος στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Θα εξελιχθεί σε μία τριγωνική διαδρομή (Κορησσία – Βουρκάρι – φάρος Αγίου Νικολάου – Κορησσία) απόστασης περίπου 3.700 μέτρων. Την εξέλιξή του θα μπορούν να παρακολουθούν οι θεατές από διάφορα σημεία του κόλπου.

Οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο, όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λπ.) ή στολές. Πριν την εκκίνηση, οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Σας περιμένουμε όλους!