Τριήμερο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων

Ο Δήμος Κέας θα συμμετάσχει στο 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κέας και τον Σύλλογο Γυναικών Κέας “Η Μελίτη”, αλλά και την υποστήριξη και φιλική συνεργασία του Δήμου Σίφνου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα Σίφνου. Στο περίπτερο μας θα παρουσιαστούν Τζιώτικα εδέσματα και προϊόντα από τους παραγωγούς της Κέας.

Το φεστιβάλ θα διαρκεί καθημερινά 18:00 – 21:30 και τη «σκυτάλη» θα παίρνουν παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Σε αυτές θα συμμετέχει η χορευτική ομάδα της Κ.Ε.Δ.Κ. παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους της τσαμπούνας. Οι παραδοσιακές φορεσιές είναι ευγενική χορηγία του Συνδέσμου Απανταχού Κείων.

Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, άλλων περιοχών της Ελλάδας και ξένων χωρών, όπως της Γαλλίας, του Βελγίου, της Κίνας, του Μαρόκου και του Περού, θα «συναντηθούν» στη Σίφνο. Ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες θα παρασκευάζουν και θα παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους, προσφέροντας μοναδικά εδέσματα στους επισκέπτες. Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα «Τσελεμεντάκια», θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους.

Το φεστιβάλ, που φέτος έχει επετειακό και διεθνή χαρακτήρα, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, που γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Δήμο Σίφνου και με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων.