Με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου KEA RUN 2024 στην ανοιξιάτικη Κέα. Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, διοργανώθηκαν αγώνες 5χλμ, 10χλμ καθώς και αγώνας για παιδιά, με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας, όλοι αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα Ανδρέα Παούρη.

Οι αγώνες στάθηκαν αφορμή για αρκετούς αθλητές και αθλητικούς συλλόγους να επισκεφθούν την Κέα, να τρέξουν στις όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές, να συνεισφέρουν σε κοινωφελείς σκοπούς και να απολαύσουν την Κέα σε μία από τις ομορφότερες περιόδους της. Η συννεφιά και το δροσερό αεράκι ευνόησαν τους αθλητές και έκαναν τις συνθήκες ιδανικές για τους 321 συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, ενώ οι εθελοντές με τον ενθουσιασμό τους έδωσαν ξεχωριστό παλμό στο νησί.

Στην κατηγορία των 10 χλμ. τερμάτισε πρώτος ο ΖΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ με χρόνο 00:38:16. Στην κατηγορία των 5 χλμ. πρώτος ήταν ο ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με χρόνο 00:18:48. Στα παιδιά την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΓΙΩΡΓΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Ακολούθησε τελετή απονομής. Κύπελλα δόθηκαν στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες της κάθε κατηγορίας. Τα κύπελλα και τα μετάλλια ήταν ευγενική χορηγία της οικογένειας Παούρη.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου! Είναι χαρά για εμάς και μια γιορτή για το νησί μας η διοργάνωση αυτή που πλέον αποτελεί θεσμό. Ευχαριστούμε την εταιρεία MyRace, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους υπαλλήλους του Δήμου Κέας, που όλοι μαζί συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των αγώνων.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Παούρη, όπως και τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης:

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους το Αστυνομικό Τμήμα Κέας, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέας, το Λιμεναρχείο Κέας, το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, το Medical Spot, το Π.Π.Ι. Κέας.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, που πάντοτε με φιλόξενη διάθεση κάνουν την διοργάνωση αυτή τόσο ξεχωριστή και τους συμπολίτες μας για τη συμμετοχή, την κατανόηση και την συνεργασία τους.

Δείτε εδώ την συνέντευξη της Δημάρχου Κέας, κ. Ειρήνης Βελισσαροπούλου, κατά τη διάρκεια των αγώνων, στην εκπομπή Action Weekend του Action 24 TV:

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την εκκίνηση και τους τερματισμούς 5 & 10 χλμ, τον παιδικό αγώνα 600μ, τις απονομές και άλλες στιγμές.