Οι διήμερες εργασίες του 10ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας Νάξου. Ο πρόεδρος του διοργανωτή Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, κύριος Βαγγέλης Στρατούρης, άνοιξε το Συνέδριο επισημαίνοντας ότι “είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και όχι μόνο για διαμαρτυρίες και ευχολόγια”. Με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων των εμπορικών συλλόγων των νησιών των Κυκλάδων, των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπων επαγγελματικών και θεσμικών φορέων, αλλά και ειδικών για το φορολογικό και το ασφαλιστικό οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου ήταν πλούσιες σε ενημέρωση επί ειδικών θεμάτων, σε προβληματισμό και σε καίρια ερωτήματα. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, με το ψήφισμα και τα συμπεράσματα καθώς και την ανάληψη του 11ου Συνεδρίου από τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου. 

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κέας, κύριος Στέφανος Βρεττός.

 

Ο Δήμαρχος Κέας, στην παρέμβασή του για τα θέματα κρουαζιέρας, συμβούλευσε τους παρόντες να ασχοληθούν με την δραστηριότητα αυτή αφού εκτιμήσουν τις δυνατότητες του νησιού τους και επιλέξουν το είδος που ταιριάζει στη φυσιογνωμία του τόπου τους. Προέτρεψε όμως τους ενδιαφερμόμενους να σχεδιάσουν την προσπάθεια αυτή επιστημονικά και μεθοδικά χρησιμοποιώντας τους ειδικούς που γνωρίζουν τον τρόπο προώθησης και διαχείρησης του τομέα της τουριστικής κρουαζιέρας.

 

Μίλησε ακόμα για την ανακύκλωση και ενημέρωσε τους παρόντες για την πορεία του ΧΥΤΑ Κέας προσθέτοντας πως όπως και άλλα νησιά είναι σε αναμονή έγκρισης και ένταξης σε χρηματοδότηση της Μελέτης Ανακύκλωσης των στερεών αποβλήτων του νησιού.

 

Ο κύριος Στέφανος Βρεττός αναφέρθηκε στο πρόβλημα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και ποέτρεψε τους παρόντες βουλευτές να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις αξιοποιώντας την δεδηλωμένη πρόθεσή τους να συνταχθούν στο αίτημα επαναφοράς του μειωμένου ΦΠΑ. Αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα στελέχωσης των μονάδων υγείας στα μικρά νησιά.

 

     

 

 

 Ακούστε εδώ τη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Κέας στον Aegean Voice, στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου.