Κάλεσμα εθελοντών για τον αγώνα Kea Challenge

Ο Δήμος Κέας και το Cyclades Trail Cup διοργανώνουν στις 13 και 14 Απριλίου 2019 τον 1ο ορεινό αγώνα τρεξίματος: Kea Challenge. Στο πλαίσιο της ανάδειξης των μονοπατιών αλλά και του πολιτιστικού της πλούτου, η Κέα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Cyclades Trail Cup, μία σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος σε Κυκλαδίτικους προορισμούς.

Για την ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων και για να προσφέρουμε την Τζιώτικη φιλοξενία στους αθλητές που έρχονται από κάθε άκρη της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού, ζητούμε τη βοήθεια σας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης”, για να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του αγώνα και να σας ενημερώσουμε για τα παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα των ημερών!

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, όλοι μπορούμε να είμαστε εθελοντές, εκπροσωπώντας το νησί μας!

 

Οι εθελοντές που θα αποδεχτούν το κάλεσμα της διοργάνωσης, μπορούν να βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση των αθλητών με πολλαπλούς τρόπους. Πιο συγκεκριμένα αναζητούμε:

Σταθμοί ανεφοδιασμού
Κατά μήκος των διαδρομών 18χλμ και 5χλμ, έχουν τοποθετηθεί 5 σταθμοί ανεφοδιασμού, όπου οι αθλητές σταματούν για να πιουν και να φάνε προϊόντα που προσφέρουμε. Κάθε σταθμός έχει 1 υπεύθυνο σταθμού και 2 εθελοντές (βοηθούς).

Οδηγοί δυναμικού
Στην Κέα θα έρθουν εξειδικευμένοι συνεργάτες για να αναλάβουν πόστα ασφάλειας επί των διαδρομών. Αναζητούμε ανθρώπους που θα τους δείξουν τα σημεία που πρέπει να σταθούν, μιας και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν το νησί.

Δείκτες
Την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 08:30 έως τις 13:00, αθλητές θα πρέπει να διασχίσουν τον οικισμό της Ιουλιδας (από τα στενάκια) χωρίς να χαθούν. Οι δείκτες (πάντα 2 άτομα ανά πόστο) στέκονται σε σημεία που πρέπει να δείξουν τον σωστό δρόμο. Υπάρχουν τουλάχιστον 7 σημεία που χρειάζονται εθελοντές.

Χώρος Τερματισμού
Επίσης την Κυριακή, στην Ιουλίδα και κατά την διάρκεια των τερματισμών των αθλητών, αναζητούμε εθελοντές (παιδιά) που θα απονέμουν μετάλλιο σε κάθε αθλητή που τερματίζει. Επίσης αναζητούμε εθελοντές που θα βοηθήσουν στον πάγκο αποκατάστασης (παρόμοιο με τον σταθμό ανεφοδιασμού).