ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΕΑΣ

Είναι πραγματικότητα η ίδρυση του κλιμακίου Εθελοντών Πυροσβεστών Κέας.

Ήδη από τους πρώτους μήνες του 2011 ξεκίνησε η προσπάθεια για την ίδρυση του κλιμακίου, το οποίο απαρτίζεται από 15 εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν από έμπειρους εκπαιδευτές του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κέα.

Σε αγαστή συνεργασία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σύρο, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούσαν στην έγκριση των χώρων που αξιοποιήθηκαν για το κλιμάκιο, καθώς και την εκπαίδευση η οποία διήρκεσε 3 εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η εκπαίδευση έγινε στην Κέα γιατί η μετάβαση των εθελοντών στην Αθήνα για τόσο μεγάλο διάστημα ήταν αδύνατη. Ο Δήμος μας έχει ήδη αναλάβει την αγορά πυροσβεστικών μποτών και κράνη και λοιπού εξοπλισμού ενώ τις στολές θα τις παράσχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης με αίτημα του ο Δήμος Κέας προς το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος έχει ζητήσει να παραχωρηθεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο κατάλληλο όχημα για τις ανάγκες της Κέας.

 Οι 15 εθελοντές μας μετά το πέρας των γραπτών εξετάσεων, πιστοποιήθηκαν και απέκτησαν ταυτότητα εθελοντή πυροσβέστη. Αναμένεται εντός των ημερών η επίσημη έναρξη του κλιμακίου, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Τοπικού Καταστήματος Κορησσίας.

Ένα θερμό ευχαριστώ εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για τους εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνουν τόσο τον προσωπικό, όσο και τον επαγγελματικό τους χρόνο καθώς και στην τράπεζα Πειραιώς για την ευγενική τους χορηγία.

 

Η Αντιδήμαρχος Κέας

Βελισσαροπούλου Ειρήνη