Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τα απορρίμματα σε ακτές και θάλασσα. Ο Δήμος Κέας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της HELMEPA συντόνισε τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ακτών στην Κέα. Τα σχολεία του νησιού μας, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, δέχτηκαν να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση δείχνοντας την αγάπη τους στη θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, 85 μαθητές και 9 εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία της Κορησσίας. Η δράση συνεχίστηκε αφιερώνοντας μια διδακτική ώρα για να ζωγραφίσουν τα παιδιά την συγκεκριμένη παραλία και να αναδείξουν τις ομορφιές της χωρίς απορρίμματα. Έπαινοι συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους μαθητές. Σε κάθε τάξη προσφέρθηκε ένα βιβλίο δώρο για τον μαθητή που προσέγγισε καλύτερα το θέμα.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία του Οτζιά και την παραλία της Κόκκας στο Βουρκάρι.

Nοιαζόμαστε για τη θάλασσα και τον πλανήτη μας! Συγχαρητήρια στους μικρούς και τους μεγάλους εθελοντές μας που συμμετείχαν στον καθαρισμό των ακτών του νησιού μας και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για όλους. Mε αφορμή τις δράσεις αυτές ας αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της υπερβολικής χρήσης του πλαστικού και της θαλάσσιας ρύπανσης.

Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις εδώ: