Ο Δήμος Κέας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κέας διοργανώνουν φέτος εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού με την Ελένη Παύλου, Θεωρητικό και Ιστορικό Τέχνης, Θεατροπαιδαγωγό και Εμψυχώτρια Ομάδων. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 4 – 11 ετών και έχουν στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας τους, την επαφή με τις τέχνες, αλλά και την ανάπτυξη της ομαδικότητας τους.

Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 8 Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης (αίθουσα 1ου ορόφου).
1η ΟΜΑΔΑ: Παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών, ώρα 16.45 – 18.00. (Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 10 παιδιά)
2η ΟΜΑΔΑ: Παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, ώρα 19.00- 20.30. (Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 παιδιά)

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μία μέθοδος που δίνει χώρο στις ανάγκες και τις ιδέες των παιδιών. Βασίζεται στο παιχνίδι και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι μία «ομπρέλα» κάτω από την οποία το παιδί καταφέρνει να μοιραστεί τα βιώματά του και να δημιουργήσει νέα.

Είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να φανταστούν, να μεταμορφωθούν. Κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές και οργανώνεται γύρω από μία κεντρική θεματική ιδέα:
• εικαστικά, λογοτεχνία & μουσική
• φύση, περιβάλλον & εποχικότητα
• μύθος, παραμύθι & έθιμα

Κρατήσεις θέσεων: Ελένη Παύλου, 6988256512

Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν με άνετα ρούχα και βαμβακερές κάλτσες. Κατά τη διάρκεια κάποιου εργαστηρίου μπορεί να πειραματιστούν με εικαστικά υλικά και να χρειαστεί να λερωθούν.