Η νέα χρονιά στην Κέα ξεκίνησε με δράσεις για το παιδί και την οικογένεια. Ο Οργανισμός “Χαμόγελο του παιδιού” μετά από πρόσκληση του Δήμου Κέας βρέθηκε στο νησί μας για 5 ημέρες (15 – 19 Ιανουαρίου) για να πραγματοποιήσει δύο παράλληλες  δράσεις μεγάλης σημασίας.

Η πρώτη, μία δράση ιατρικής πρόληψης, αφορούσε δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις οι οποίες έγιναν σε πλήθος παιδιών του Δήμου μας. Η δράση έγινε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Η δεύτερη ήταν μία εκπαιδευτική δράση με θέμα «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» και ήταν διαμορφωμένη κατάλληλα ώστε να απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς. Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από το 2009 και την επιστημονική επιμέλεια έχει το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακούστε εδώ τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην Δημοτική Ραδιοφωνία Κέας οι εμπλεκόμενοι στις δράσεις:

κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Χαμόγελου του Παιδιού

κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας

κ. Αλεξάνδρα Ψωμαθιανού, Ψυχολόγος & κ. Δώρα Χρονοπούλου, Εκπαιδευτικός

κ. Σοφία Ρούσση, Κοινωνική Λειτουργός

κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, Καθηγητής

Ο Δήμος Κέας έμπρακτα στήριξε αυτήν την τόσο σπουδαία για το νησί μας δράση με τη χορηγία του, αλλά και με την οργάνωση, το συντονισμό και την επικοινωνία της διοργάνωσης. Οι επαγγελματίες και οι φορείς του νησιού μας για ακόμη μία φορά ήταν στο πλευρό μας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη της δράσης τους:

  • Χορηγοί διαμονής: Εταιρεία Ζοniro, Πορίχης Λεβίδης Δημήτριος – Villa Pan, Χριστίνα Ισαάκ & Νίκος Κορασίδης – Kea Petra studios,
  • Σύλλογος Επαγγελματιών και ειδικά τις επιχειρήσεις El mezzo και Captain Louis
  • Εταιρεία Goutos Lines
  • Leon Rent a car
  • Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ιουλίδας και Κορησσίας
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου με ΛΤ Κέας
  • Μάριος Τσαλαπάτης – Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Δήμου Κέας
  • Άννα Ποδογύρου – Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Κέας
  • το προσωπικό και τους αιρετούς του Δήμου Κέας.