Επίσκεψη εκπροσώπων του ΚΚΕ στην Κέα

Την Κυριακή 4/3 επισκέφθηκε την Κέα ο βουλευτής του ΚΚΕ, κος Χρήστος Κατσιώτης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κος Βάλσαμος Συρίγος. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να συναντήσουν τον Δήμαρχο, κύριο Ευαγγέλου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόθεση του κόμματος να δημιουργήσει ένα γλυπτό μνημείο στη Μακρόνησο ως τιμή των αγωνιστών που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν εκεί.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους επισκέπτες για την σημερινή κατάσταση στη Μακρόνησο αλλά και τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος και πρόσφατα αλλά και στο παρελθόν για την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού χώρου της Μακρονήσου. Τους παρουσίασε μάλιστα και την μελέτη που έχει εκπονηθεί στο παρελθόν από το Δήμο και την οποία θα μπορούσε η Κεντρική Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει από κοινού με τον Δήμο Κέας σαν βάση για τις μελλοντικές ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης της Μακρονήσου σαν ιστορικό χώρο και τόπο μνήμης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καβαλιέρος και Στέφανος Βρεττός. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από συναινετικό πνεύμα και δημιούργησε προοπτική για συνεργασία στο θέμα της Μακρονήσου.

Επίσκεψη εκπροσώπων του ΚΚΕ στην Κέα