Την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, ώρα 10:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κέας «Στυλιανός Ρέστης» έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα «Σχέσεις, επικοινωνία  και προβλήματα στο σχολείο και την οικογένεια».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ και το Δήμο Κέας. Την ημερίδα άνοιξε ο συντονιστής έργου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων, κος Πούλιος Αντώνης, ο οποίος  έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο του νησιού, κο Ευαγγέλου Ιωάννη, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Καραμέτου Ματίνα, ψυχίατρος των κλιμακίων Κέας και Κύθνου, η οποίας η ομιλία είχε ως θέμα «Σχέσεις και επικοινωνία στην οικογένεια: Οδύσσεια ή κοινή περιπλάνηση;». Ακολούθως το λόγο έλαβε η κα Θωμαΐδη Κατερίνα, ψυχολόγος στο κλιμάκιο Κέας, της οποίας η ομιλία είχε ως θέμα «Το δύσκολο παιδί και το παιδί που ‘δυσκολεύεται’. Ποιος ο ρόλος της οικογένειας του σχολείου;». Τέλος το λόγο έλαβε η κα Καρδαρά Ελίνα, ψυχολόγος του κλιμακίου Κέας,  της οποίας η ομιλία είχε θέμα «Η κρίση της εφηβείας: Στο κατώφλι της αυτονόμησης».

Ακολούθησε συζήτηση με τις παραβρισκόμενες και τους παραβρισκόμενους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου της Ιουλίδας, έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήριο για γονείς με θέμα «Τρόποι να είμαστε καλύτεροι γονείς –τρόποι να έχουμε καλύτερα παιδιά», το οποίο συντόνισαν  οι κυρίες Θωμαΐδη και Καρδαρά.

 

Η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις ήταν μεγάλη, παρομοίως και το ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο συνέβαλε η σπουδαία συνδρομή του Δήμου Κέας στην προώθηση της εκδήλωσης. Διατυπώθηκαν δε αιτήματα για συνέχεια στις εκδηλώσεις αυτές και ως εκ τούτου ξεκίνησε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ο προγραμματισμός αυτών.