Επαγγελματικό Λύκειο Κέας

Επαγγελματικό Λύκειο Κέας – Η ΕΞΥΠΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες, απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. και ΓΕΛ,

Σας ενημερώνουμε ότι από την 14η Μαίου ώρα 10:00 έως και την 31η Μαίου 2018 ώρα 14:00 θα πρέπει να υποβληθεί για εγγραφή στην A΄τάξη ΕΠΑ.Λ., Β΄τάξη ΕΠΑ.Λ. (τομέα) ή στην Γ΄τάξη ΕΠΑ.Λ. (ειδικότητα) «Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής – Δήλωση Προτιμήσεων» μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Για την είσοδο στην εφαρμογή αυτή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) π.χ. για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Για τους ανήλικους μαθητές/τριες (και τους ενήλικες που είναι προστατευόμενα μέλη) είναι απαραίτητο ο γονέας/κηδεμόνας που έχει τέτοιους κωδικούς να φαίνεται και κηδεμόνας στο πληροφοριακό σύστημα του σχολείου και επίσης να δηλώσει και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).
Σε αρκετές περιπτώσεις για παράδειγμα «φαίνεται» στο σχολείο κηδεμόνας η μητέρα, αλλά τώρα θα πρέπει να «φανεί» οπωσδήποτε αυτός/αυτή που έχει κωδικούς taxis.

Σημειώνεται ακόμη ότι θα πρέπει να μας γνωρίσετε άμεσα εάν τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα με κωδικούς (taxis) αναγράφονται στη ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, προκειμένου να τα καταχωρήσουμε και εμείς έτσι.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια επικοινωνήστε μαζί μας για την διασταύρωση των στοιχείων κηδεμόνα.

Εφόσον πρόκειται για μαθητή/τρια Γ΄ Γυμνασίου ή Α΄ Γενικού Λυκείου η διασταύρωση των παραπάνω θα πρέπει να γίνει στο σχολείο φοίτησης (π.χ. Γυμνάσιο-ΓΕΛ Κέας).

Για την λειτουργία-έγκριση Τάξεων και Τομέων το σχ. Έτος 2018-2019 είναι απαραίτητη η υποβολή της συγκεκριμένης αίτησης-δήλωσης.

Στο Επαγγελματικό Λύκειο Κέας λειτουργούν-είναι εγκεκριμένοι οι παρακάτω τομείς:

1) Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
2) Τομέας Μηχανολογίας
3) Τομέας Πληροφορικής
4) Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
5) Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος.

Απόφοιτοι Γενικού Λυκείου μπορούν να εγγραφούν στη Β΄ τάξη για απόκτηση Πτυχίου ειδικότητας και συμμετοχή στις Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ. και απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. για απόκτηση Πτυχίου άλλου Τομέα και συμμετοχή στις Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ. (παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα τομέα-ειδικότητας).

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διαδικασία αυτή, καθώς και να σας βοηθήσουμε στο σχολείο για την πραγματοποίηση της.

Ο Δ/ντής ΕΠΑ.Λ. Κέας
Μαρίνος Αμπατζόγλου ΠΕ 80 (18.03) 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΑΣ
ΙΟΥΛΙΔΑ ΚΕΑΣ
Τηλ. 22880 22070