Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι φέτος ή Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κέας εμπλουτίζει το πρόγραμμα μαθημάτων και δραστηριοτήτων της για μικρούς και μεγάλους.

Μουσικοκινητική Αγωγή C.Orff

Από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ξεκινούν μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff, για τα παιδιά ηλικίας 2 – 7 ετών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, το οποίο ανήκει στο Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Η μέθοδος C.Orff, βασίζεται στο παιχνίδι, για να διδάξει βιωματικά όλα τα στοιχεία της μουσικής και συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση, τα μουσικά Όργανα με τον Ρυθμό, τον αυτοσχεδιασμό με την ομαδικότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν ένα μάθημα Μουσικοκινητικής, έτσι ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους, το ταλέντο τους, να ακονίσουν το μυαλό τους και να γοητευτούν από τον πραγματικά όμορφο κόσμο της μουσικής! Χρησιμοποιούμε μικρά κρουστά, κατασκευασμένα ειδικά για αυτές τις ηλικίες, και μέσω της κίνησης, των μουσικών οργάνων, των παραμυθιών και των τραγουδιών, μπαίνουμε στον κόσμο της μουσικής! Καλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους να μάθουν μουσική μέσα από ένα πολύ ευχάριστο μάθημα!

Για τα μαθήματα θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας – φυσική απόσταση, χρήση προστατευτικής μάσκας, σωστή υγιεινή χεριών, απολύμανση επιφανειών και οργάνων, καλός αερισμός. Κάθε παιδί θα χρησιμοποιεί το δικό του όργανο, το οποίο δεν θα μοιράζεται και θα απολυμαίνεται μετά τη χρήση.

Στοιχεία Επικοινωνίας – Διδασκαλία: Τζούλια Μιχαηλίδου, Μουσικοπαιδαγωγός – Τηλ. Επικοινωνίας: 6937-322959

Kung Fu

Παράλληλα, πραγματοποιούνται μαθήματα πολεμικών τεχνών Kung Fu, κάθε Τρίτη 17.00 – 22.30 και κάθε Τετάρτη 16.45 – 22.15.

Στοιχεία Επικοινωνίας – Σταμάτης Παούρης, Δάσκαλος Kung Fu – Τηλ. Επικοινωνίας: 6977-409422

Παραδοσιακοί χοροί & τσαμπούνα

Οι συνδρομές πλέον μπορούν να πληρώνονται και με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στην Κ.Ε.Δ.Κ., αφού διαθέτει συσκευή POS.

Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση και για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου.