Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για τις δύο νέες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν πρόσφατα για τον Δήμο Κέας μέσω του προγράμματος «Αστική αναζωογόνηση & λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου.

Η πρώτη αφορά την πρόταση του Δήμου μας για την αποπεράτωση (αποκατάσταση υπάρχοντος και ολοκλήρωση) της λιθόστρωσης του μονοπατιού Βενιαμίν – Νεκροταφείο στην Ιουλίδα.

Με το έργο αυτό στόχος μας είναι να παραδώσουμε στους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερο δημόσιο χώρο, ευχάριστο για τους χρήστες και φιλικό στο περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση του μονοπατιού διευκολύvεται η ασφαλής πρόσβαση από το ανατολικό τμήμα του οικισμού προς το νεκροταφείο, τον ναό Αγ. Ελευθερίου τον Αρχαίο λέοντα, τη Βρύση του Βενιαμίν. Η περιοχή θα αναδειχθεί και θα αναβαθμιστεί προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το έργο θα υλοποιηθεί με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και όσα ισχύουν για την περιοχή.

Η δεύτερη χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή της Κορησσίας.

Η πρόταση του Δήμου Κέας περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίων από το λιμάνι της Κορησσίας με κατεύθυνση το Δημοτικό Σχολείο Κορησσίας, εντός ιδιοκτησίας του Δήμου. Σκοπός του έργου είναι αφενός η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών κατά μήκος της επαρχιακής οδού, αφετέρου η μετακίνηση προς την παιδική χαρά που κατασκευάστηκε πρόσφατα, καθώς και η δυνατότητα μετακίνησης Αμεα και εμποδιζόμενων ατόμων.

Με την κατασκευή του πεζοδρομίου διευκολύνεται επίσης η ασφαλής πρόσβαση όλων των κατοίκων και των επισκεπτών από το πυκνοκατοικημένο δυτικό τμήμα του οικισμού προς το ανατολικό, που περιλαμβάνει τις σχολικές εγκαταστάσεις, την παιδική χαρά, το πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ, κλπ. Παράλληλα με το πεζοδρόμιο, θα τοποθετηθούν και ιστοί ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led -για εξοικονόμηση ενέργειας- ώστε να καταστούν ασφαλείς και οι βραδινές μετακινήσεις.