Επιδόσεις καλύτερες ακόμη και από το «χρυσό» για τον ελληνικό τουρισμό 2019 κατέγραψαν αρκετοί ελληνικοί δημοφιλείς προορισμοί τον φετινό Αύγουστο, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τα στοιχεία προέρχονται από τις εταιρείες που έχουν διπλογραφικά βιβλία, οπότε προσφέρουν μηνιαία δεδομένα.

Ειδικότερα η Κέα μαζί με την Κύθνο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κύκλου εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 στις επιχειρήσεις που παρέχουν καταλύματα. Τα δύο κυκλαδίτικα νησιά χαρακτηρίστηκαν ως πρωταθλητές του τουρισμού τον περασμένο Αύγουστο, καθώς σημείωσαν σχεδόν διπλασιασμό του τζίρου τους. Χαρακτηριστικά, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στα δύο νησιά τον Αύγουστο του 2019 είχαν καταγράψει τζίρο 341 χιλ. και τον Αύγουστο του 2021 σημείωσαν τζίρο 662 χιλ.

Ακόμα και στην εικόνα του 8μήνου η Κέα έχει εξαιρετικές επιδόσεις, αν και ο ξενοδοχειακός κλάδος γενικά βρίσκεται περίπου στο 64% των εσόδων του 2019. Συγκρίνοντας τα στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 με τα αντίστοιχα του 2021, μόνο τέσσερις προορισμοί φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν και σε επίπεδο οκταμήνου τις επιδόσεις του 2019. Η Κέα με την Κύθνο, η Μήλος και η Τήνος. Πιο αναλυτικά, οι επιχειρήσεις σε Κέα – Κύθνο σημείωσαν τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ έναντι 776 χιλ. το 2019.

Παράλληλα, η καλή αυτή εικόνα για την τουριστική περίοδο που ολοκληρώθηκε επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που έχουμε από την Λιμενική Αρχή.

Οι επισκέπτες που αποβιβάστηκαν στην Κέα την περίοδο Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021 ξεπερνούν τους επιβάτες των αντίστοιχων περιόδων όλων των προηγούμενων ετών την τελευταία 5ετία.

Τα στοιχεία αυτά μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον και θέληση να κάνουμε τον τόπο μας έναν ακόμα πιο ελκυστικό και ποιοτικό προορισμό διακοπών.

 

Με πληροφορίες από το www.euro2day.gr