ανακύκλωση

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από την ανακύκλωση, ο Δήμος Κέας διοργανώνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 εκπαιδευτικές θεατρικές παραστάσεις για τους μαθητές του νησιού. Με τη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Θεατρικής Ομάδας “Εν Οδώ” και της Εταιρείας “ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.” οι μαθητές της Κέας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση “Οι Φύλακες της Φύση: Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση”.

Οι θεατρικές αυτές παραστάσεις πραγματοποιούνται με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την σωστή ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων. Έχουν εκπαιδευτικό αλλά παράλληλα χιουμοριστικό χαρακτήρα και βασίζονται στο ομότιτλο παραμύθι του συγγραφέα και διδάκτορα περιβάλλοντος, Αντώνη Γάκη. Μέχρι σήμερα, πάνω από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν στο σπίτι τους το παραμύθι “Οι Φύλακες της Φύσης, Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση” και έχουν παρακολουθήσει την ομώνυμη θεατρική παράσταση δωρεάν.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας, του Νηπιαγωγείου Ιουλίδας, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κάτω Μεριάς. Στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης στην Κορησσία θα την παρακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας και του νηπιαγωγείου Βουρκαρίου.

Η δράση πραγματοποιείται υπό τη διοργάνωση του Δήμου Κέας και με τη χορηγία της Φωτοκύκλωσης Α.Ε., εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης δωρεάν για όλα τα παιδιά. Ο θεατρικός θίασος αποτελείται από έμπειρους ηθοποιούς στο χώρο των παιδικών παραστάσεων της θεατρικής ομάδας “ΕΝ ΟΔΩ”. Επιπλέον, θα διανέμεται δωρεάν το ομώνυμο παραμύθι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, ενώ θα δοθεί δώρο Ειδικός Κάδος Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών & Λαμπτήρων για τα σχολεία.