Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Κέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Κέας διοργανώνει την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 δύο δράσεις, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου στην υγεία, στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η πρώτη δράση είναι ένας μικρός ποδηλατικός περίπατος που θα γίνει σε συνεργασία με την Kea Terra Active. Θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, με αφετηρία την Αγία Ειρήνη στο Βουρκάρι και θα ολοκληρωθεί στην προβλήτα της Κόκκας. Μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες όλων των ηλικιών. Οι συμμετέχοντες ηλικίας 15 και άνω μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα της επιχείρησης Kea Terra Active (ηλικίες 15 – 18 με γονική συναίνεση). Θα τους δοθεί έτσι η δυνατότητα να γνωρίσουν και αυτόν τον τύπο ποδηλάτου και να εξοικειωθούν με αυτόν.

Οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και αφού υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση πριν την εκκίνηση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. Η κυκλοφορία άλλων οχημάτων στο σημείο διεξαγωγής του ποδηλατικού περιπάτου δεν θα επιτρέπεται από τις 11.00 έως τις 13.00 με τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Κέας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και θα προσφερθούν τοπικά προϊόντα σε ατομικά σακουλάκια.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή έκθεση με θέμα το ποδήλατο για καλλιτέχνες όλων των ηλικιών. Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε με τα έργα σας που θα είναι εμπνευσμένα από το μεταφορικό αυτό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες.

Τα έργα τέχνης θα εκτεθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Κέας kea.gr από το Σάββατο 5 έως την Κυριακή 6 Ιουνίου. Μπορείτε να στείλετε τις καλλιτεχνικές σας δημιουργίες στο email destinationkea@kea.gr έως και την Πέμπτη 3 Ιουνίου. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να αναγράφετε στα έργα το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του καλλιτέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Δήμου Κέας 2288360000.