Τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί κατ’ εξακολούθηση περιστατικά δολιοφθορών σε δημοτικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Κορησσίας, αρχής γενομένης από την περίφραξη της καινούριας παιδικής χαράς, ο οποία έχει επανειλημμένα αποξηλωθεί από αγνώστους και έχει αποκατασταθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αποκορύφωμα, η φθορά της μπάρας πεζοδρόμησης του λιμανιού, η οποία τοποθετήθηκε μόλις πριν δύο ημέρες!

Η παιδική χαρά ήταν ζητούμενο όλων για πολλά χρόνια και δεν χωρεί συζήτηση ότι η όποια φθορά έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και νηπίων και είναι απαράδεκτη.

Από την άλλη, η μπάρα εξυπηρετεί την ασφαλή τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού, για την προμήθεια και τοποθέτηση της οποίας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, η Δημοτική Αρχή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια.

Η Δήμαρχος, κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, δηλώνει απερίφραστα και προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι ανεκτές και ότι άμεσα θα υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, Αστυνομίας και Λιμενικού, για τη σύλληψη των υπευθύνων.

Σας καλούμε όλους, ιδιώτες και επαγγελματίες, να μας βοηθήσετε να περιφρουρήσουμε την περιουσία του Δήμου, που είναι περιουσία όλων μας!