Ο Δήμος Κέας στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT 2020

Στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 18 έως 26 Ιανουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Κέας.

Το περίπτερο μας βρισκόταν σε περίοπτη γωνιακή θέση στο ευρύτερο περίπτερο του ΕΟΤ και συγκεκριμένα στο stand της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με άλλα επτά νησιά. Η φετινή συμμετοχή μας κρίθηκε πολύ επιτυχημένη καθώς στο περίπτερο της Κέας σημειώθηκαν περισσότερες διελεύσεις από κάθε άλλη χρονιά. Το έντυπο υλικό, οι χάρτες και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί του νησιού μας τοποθετήθηκαν και προωθήθηκαν παράλληλα και από το περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο στελεχώθηκε από ομογενείς του Dusseldorf.

Στις 9 ημέρες που διήρκεσε φέτος η έκθεση BOOT, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε διάρκεια κι επισκέψεις, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της  ξεπέρασε τα 250.000 άτομα, τα οποία προέρχονται από 106 χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως από Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική και Καναδά, χώρες στις οποίες το νησί μας στοχεύει τουριστικά.

Η Κέα και φέτος πραγματοποίησε μία πολύ αξιόλογη παρουσίαση των δυνατοτήτων της στο θαλάσσιο τουρισμό. Εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννη Τζαβελάκο, επαγγελματία του  καταδυτικού τουρισμού στην Κέα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΕΟΤ, και το ελληνικό προξενείο του Dusseldorf για την πολύτιμη βοήθεια τους στην προετοιμασία του περιπτέρου και την προώθηση του προορισμού της Κέας. Στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής, ο ΕΟΤ συμμετείχε στη συγκεκριμένη έκθεση με στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η Ελλάδα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Όλα αυτά μας οπλίζουν με ιδιαίτερη αισιοδοξία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τη διεθνή προβολή του νησιού και των δυνατοτήτων του, στοχεύοντας ιδιαίτερα τους εκτός καλοκαιρινής περιόδου μήνες.