Ο θεσμός της Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα έκλεισε πρόσφατα 20 χρόνια διοργανώσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια η λαϊκή παράδοση των μύθων και των παραμυθιών έμεινε ζωντανή, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν όμορφες τοποθεσίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην Κέα και μέσα από αριστουργηματικές αφηγήσεις και μελωδίες έφεραν στο νησί ιστορίες από πολλές διαφορετικές χώρες και πολιτισμού.

Με αφορμή την 20η επέτειο, ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τον κ. Γιώργο Ευγενικό, ηχογράφησε τα 20 ωραιότερα παραμύθια της διοργάνωσης, ένα για κάθε χρόνο της Γιορτής.

Οι ηχογραφήσεις αυτές έχουν πλέον δημοσιευτεί στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Κέας, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα προφορικής παράδοσης και είναι διαθέσιμες σε όλους όσους αγαπούν τα παραμύθια εδώ: Η προφορική παράδοση της ΚέαςΟι ιστορίες είναι επίσης προσβάσιμες από την ιστοσελίδα του Δήμου Κέας, kea.gr, από την καρτέλα ” ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ” στην αρχική σελίδα.

 

Δείτε εδώ, επίσης, στιγμές από την 20η Γιορτή Παραμυθιών, πλάνα από το πως έγιναν οι ηχογραφήσεις και την Δήμαρχο Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου να τις παρουσιάζει: