Διήμερο Υγείας & Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Μία γιορτή εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης γύρω από την Υγεία στήθηκε αυτές τις ημέρες στην Κέα.

Ο Δήμος Κέας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας διοργάνωσαν, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ένα διήμερο αφιερωμένο στην υγεία και την εθελοντική αιμοδοσία.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στην Κορησσία, στο Πνευματικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης”. Παράλληλα έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου στήριξης ΠΠΙ Κέας «Ο ΕΡΑΣΙΣΤΡΑΤΟΣ» και ένα παιδικό εργαστήρι από την εθελόντρια κ. Τσιόγκα Ελένη για την απασχόληση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ιουλίδα. Παράλληλα και ως το βράδυ η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παρείχε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στην κινητή της μονάδα, που επισκέφθηκε το νησί για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον, ο Δήμος Κέας και κατ’ επέκταση ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, αποτελεί πλέον ένα από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».Στους χώρους που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ενημερωθούν σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών, να δώσουν δείγμα σάλιου και να γίνουν υποψήφιοι δότες.

Συνολικά, στο διήμερο αυτό, συγκεντρώθηκαν 95 μονάδες αίματος για την τράπεζα αίματος του νησιού μας. Επίσης έγινε εγγραφή 31 νέων υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τέλος, εξετάστηκαν δωρεάν 60 γυναίκες από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ευχαριστούμε το τμήμα αιμοδοσίας του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, που έρχεται δύο φορές το χρόνο στην Κέα για το σκοπό αυτό και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που μας επισκέφτηκαν με την κινητή τους μονάδα, όπως και το Π.Π. Ιατρείο Κέας για την παραχώρηση του χώρου τους την τελευταία ημέρα αιμοδοσίας. Επίσης, ευχαριστούμε την κ. Ειρήνη Μπερκέτη για το συντονισμό του μαστογραφικού ελέγχου και την κ. Μαριάνθη Πολίτη για το συντονισμό της δράσης του μυελού των οστών.

Την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της μονάδας μαστογραφικό ελέγχου έκανε δωρεάν ο κ. Δημήτρης Καβαλιέρος. Ακόμα, για τον μπουφέ των αιμοδοτών και το κέρασμα του κλιμακίου αιμοδοσίας ευχαριστούμε τους: Σύλλογο Γυναικών “Η Μελίτη”, Αναστάσιο Τσούρτη, Χονδρεμπορική Κέας, Εστιατόριο Βουρκαρίων, Acorn cookies,  Φούρνο Δεμένεγα Δημήτρη, Φούρνο  Βρεττού Βασίλη, και Γκουτζαμάνη Γιώτα.

Την διήμερη δράση υποστήριξε ο Σύλλογος στήριξης ΠΠΙ Κέας «Ο ΕΡΑΣΙΣΤΡΑΤΟΣ», το Σωματείο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κέας, η Θεατρική Ομάδας Κέας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Οτζιά, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποισσών “Ο Άγιος Ισίδωρος”, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Μεριάς “Καρθαία” και ο Σύλλογος Γυναικών Κέας “Η Μελίτη”.

Πολύτιμη ήταν, φυσικά, η συνεισφορά όλων των εθελοντών και κυρίως όλων όσων αιμοδότησαν και έδωσαν δείγμα σάλιου για τον μυελό των οστών.

Ραντεβού ξανά τον Σεπτέμβρη! Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την συμμετοχή σας και την υποστήριξη σας.

 

 

Επίσκεψη στα Δημοτικά Σχολεία της Κέας

Με αφορμή το διήμερο αυτό, την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Μίλησαν στους μαθητές για τον εθελοντισμό και την προσφορά, έπαιξαν παιχνίδια και έφτιαξαν κατασκευές. Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύντριες, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές των σχολικών μονάδων για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Τσιόγκα για τις υπέροχες κατασκευές που προετοίμασε για τους μαθητές, την κυρία Μαριάννα Μορφοβασίλη για τη προμήθεια υλικού, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας, κυρίες Κατερίνα Ζουλού και Μαριαλένα Ράπτη για τη βοήθεια που προσέφεραν στο Δημοτικό σχολείο Κορησσίας. Ο Αντιδήμαρχος, κύριος Στέφανος Βρεττός προσέφερε τη βοήθειά του στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου.