Διήμερο ενημέρωσης & πρόληψης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε στην Κέα το διήμερο αφιερωμένο στο Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Κέας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση, τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κέας, στις 24 και 25 Ιανουαρίου.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση γύρω από τη νόσο αυτή, αλλά και η πληροφόρηση για τις μεθόδους πρόληψης της. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι στις μέρες μας το συχνότερο μεταβολικό νόσημα. Στην Ελλάδα ένα περίπου εκατομμύριο άτομα πάσχουν από αυτή την ασθένεια, ενώ ένας στους τέσσερις ενήλικες βρίσκεται σε προ-διαβητικό στάδιο. Συχνά χαρακτηρίζεται ως ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός και μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη συμπεριφορά του ατόμου που νοσεί.

Και τις δύο ημέρες της δράσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε 33 ενδιαφερόμενους. Οι μετρήσεις έγιναν από τα στελέχη της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», στην Κορησσία και στην Κάτω Μεριά.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η Καλλιρρόη Κορωνιού, δασκάλα της Θεατρικής Ομάδας της Κ.Ε.Δ.Κ., μέσα από διαδραστικό παιχνίδι ενημέρωσε τους μικρούς μας φίλους για τη σημασία της υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής και διατροφής, σε ένα ευχάριστο δίωρο.

Το Σάββατο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ιατρού, κυρίου Λέπουρα Αντωνίου, η οποία είχε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την “Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία”, τη ναυτιλιακή εταιρεία “Goutos Lines”, τον ιατρό κ. Λέπουρα Αντώνιο και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.