Την περίοδο αυτή έγιναν καθαρισμοί και ασβεστώματα στους οικισμούς του νησιού μας και σε δημόσιους χώρους. Κατασκευάστηκαν επίσης περισσότερα «κουμάσια» (τούβλινα τοιχάκια – περιβλήματα στα οποία τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης). Αρκετοί κάδοι καταργήθηκαν λόγω της κακής τους κατάστασης και αντικαταστάθηκαν με νέους.

Οι εργασίες και οι δαπάνες αυτές έγιναν στα πλαίσια του ευπρεπισμού και της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Όπως κάθε χρόνο καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια η Κέα μας να είναι όμορφη και φροντισμένη με αφορμή τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Παρακαλούμε θερμά όλους για τον σεβασμό των κοινόχρηστων χώρων. Σας καλούμε να διατηρήσουμε όλοι μαζί το νησί μας καθαρό και περιποιημένο.

Δεν εναποθέτουμε μπάζα, κλαδιά ή ογκώδη αντικείμενα σε δημόσιους χώρους, ειδικά την περίοδο του Πάσχα! Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε τα μπάζα σας εδώ. Για ογκώδη αντικείμενα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Κέας.

Χρησιμοποιούμε τους κάδους σωστά, πετώντας το καθετί στον κάδο που πρέπει.

  • Στους μπλε κάδους πετάμε μόνο συσκευασίες από: Χαρτί, Γυαλί (όχι σπασμένα γυαλιά), Πλαστικό, Αλουμίνιο, Λευκοσίδηρο.
  • Στους γαλάζιους κώδωνες ή καμπάνες ρίχνουμε μόνο γυαλί, χωρίς σακούλες.
  • Οι πράσινοι κάδοι είναι για όλα τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα, μαζί με τις σακούλες τους – δεμένες!
  • Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών γίνεται μόνο δίπλα στα Δημοτικά Σφαγεία. Λάμπες και μπαταρίες ανακυκλώνονται σε ειδικούς κάδους που θα βρείτε στα δημοτικά κτήρια.
  • Επιπλέον, στην Κέα υπάρχουν 2 κάδοι για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Διατηρούμε το νησί μας καθαρό, σεβόμαστε τους κοινόχρηστους χώρους, σεβόμαστε κατοίκους και επισκέπτες, σεβόμαστε τον κόπο των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας!

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!