Δελτίο Τύπου

Στείρωση Αδέσποτης Γάτας

 

Με απόλυτη ικανοποίηση όσων συμμετείχαν στη Δράση, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Στείρωση Αδέσποτης Γάτας”, την οποία οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Κέας. Στειρώθηκαν 70 αρσενικές και θηλυκές γάτες οι οποίες, εκτός από τη στείρωση, δέχτηκαν και φροντίδα που αφορούσε την υγιεινή τους κατάσταση. Τα ζώα μετά από τη φροντίδα που τους παρασχέθηκε, μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον τους. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις υποχρεώσεις του Δήμου που προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία, η οποία στηρίχτηκε στην εθελοντική προσφορά αρκετών ανθρώπων.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Κτηνίατρο, κυρία Αργυρή Κοτζαμπασάκη και τους συνεργάτες της για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών τους, τους εθελοντές που βοήθησαν για τη συλλογή, τη φροντίδα και τη νοσηλεία των γατών και τους δωρητές αναλωσίμων τα οποία απαιτήθηκαν για τη δράση αυτή. Επίσης, ευχαριστούμε το προσωπικό του Δήμου και ιδιαίτερα την κυρία Σόνια Νεχαλιώτου, η οποία συντόνισε με επιτυχία το έργο αυτό.

 

Η δράση αυτή θα επαναληφθεί στο μέλλον, αφού θεωρείται απαραίτητο να φροντίζουμε την υγεία των ζώων συντροφιάς, αλλά και τη δημόσια υγεία γενικότερα.