2ος Κολυμβητικός Περίπατος Κέας

Ένα διήμερο αθλητισμού και πολιτισμού στην Κέα

Ο 2ος Κολυμβητικός Περίπατος Κέας “Λάμπρος Κατσώνης” διοργανώθηκε και φέτος από το Δήμο Κέας, σε συνεργασία με την “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση”. Αυτή τη φορά το αθλητικό γεγονός εντάχθηκε σε ένα διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στις 5 και 6 Οκτωβρίου, με στόχο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα την Κέα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Ήταν μια καλή ευκαιρία για μια απόδραση στο κοντινό κυκλαδονήσι, παράλληλα με μία αθλητική διοργάνωση για όσους ασχολούνται συστηματικά και για ευχαρίστηση με το κολύμπι.

Το διήμερο περιελάμβανε ορεινή πεζοπορία στο μονοπάτι στην περιοχή της Φλέας, ξενάγηση στον νερόμυλο του κ. Σάββα και στο Λαογραφικό Μουσείο Κέας στο Μυλοπόταμο. Η κολυμβητική ομάδα Swim or Die παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο “Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die” στο Βουρκάρι και ακολούθησε Τζιώτικη βραδιά στην Πλατεία της Ιουλίδας. Φυσικά δεν έλειψε η κολύμβηση.

Το αθλητικό γεγονός

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ήταν η ημέρα διεξαγωγής του Κολυμβητικού Περιπάτου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Κόλπο του Αγίου Νικολάου, έναν εξαιρετικό χώρο, φυσικά προστατευμένο και με μοναδική φυσική ομορφιά. Φέτος διοργανώθηκε επιπλέον και ένας Παιδικός Παράπλους στην παραλία της Κορησσίας. Ο καιρός ήταν ιδανικός και η κολύμβηση στα καταγάλανα νερά απολαυστική.

Στον Κολυμβητικό Περίπατο συμμετείχαν 65 κολυμβητές διαφόρων ηλικιών από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κέα και άλλα μέρη της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες διένυσαν τη διαδρομή Κορησσία – Γιαλισκάρι – Βουρκάρι – Γιαλισκάρι – Κορησσία, απόστασης περίπου 3.300 μέτρων. Την εξέλιξή του παρακολούθησαν οι θεατές από την παραλία της Κορησσίας και από διάφορα σημεία του κόλπου. Το κλίμα μεταξύ των κολυμβητών ήταν ενθουσιώδες και επικρατούσε ευγενής άμιλλα. Άλλωστε πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές.

Πρώτη ολοκλήρωσε τη διαδρομή η Χριστίνα Μαγγανά (45:12). Από τους άνδρες, πρώτοι τερμάτισαν οι: Δημήτρης Χριστοδούλου (45:26), Χρήστος Ιγγλέζος (45:40), Γιώργος Μάριος Μαραγκός και Αλέξανδρος Νταής (46:21). Από τις γυναίκες, μετά τη Μαγγανά τερμάτισαν οι: Κλεοπάτρα Στογιαννίδου (45:47), Στέλλα Αλεξοπούλου και Σοφία Μπουζάκη (53:35).

Για τους κολυμβητές, αφού ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, υπήρχε πλούσιος μπουφές από το Δήμο Κέας και τοπικά κεράσματα από τις Σπιτικές Γεύσεις, τον Αρισταίο, τα Acorn Cookies και το Ρόδι Κέας. Στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους.

Ευχαριστίες

Καίρια στη διοργάνωση του αγώνα ήταν η συνεισφορά του κου Γιάννη Μελισσίδη, που επιμελήθηκε των τεχνικών ζητημάτων. Το Λιμενικό Τμήμα Κέας, αλλά και οι Πλόες Κέας, Παναγιώτης Ποδόγυρος, Θ. Αναγνωστόπουλος και Ν. Πουλάκης με πλεούμενα φρόντισαν για την ομαλή διεξαγωγή του περιπάτου. Την ασφάλεια των κολυμβητών εξασφάλισαν με την παρουσία τους Ναυαγοσώστες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το Π.Π.Ι. Κέας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ακτοπλοϊκή εταιρία Καρυστία Ν.Ε. για την ευγενική της χορηγία στη μετακίνηση των συμμετεχόντων, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας ”Ίσαλος” art & handmade creations και sportcyclades24.gr. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια “Μελτέμι” προσέφεραν διαμονή στην διοργανωτική ομάδα της “Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης”. Ο Radio Kea με τον παραγωγό Μάριο Τσαλαπάτη κάλυψε μουσικά την εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά την “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση” για την αμέριστη βοήθεια και τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση. Τέλος, ευχαριστούμε το προσωπικό του Δήμου Κέας και τους Δημοτικούς Συμβούλους που συνεισέφεραν και αυτοί με κάθε τρόπο για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

O 2ος Κολυμβητικός Περίπατος Κέας αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία στο νησί της Κέας, που κάθε χρόνο εντυπωσιάζει όλο και πιο πολύ τους επισκέπτες. Με τους κολυμβητές να έχουν απολαύσει ιδιαίτερα τη μέρα αυτή, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Αποτελέσματα & απονομές

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα: 2ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΚΕΑΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φωτογραφίες: Άννα Ποδογύρου, Ιωάννα Βασιλειάδου, Άννα Ψύλλα