Το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., πραγματοποίησε καθαρισμό στον βυθό του Βουρκαρίου, όπως και στον βυθό της Κορησσίας.

Η ομάδα της Aegean Rebreath βρέθηκε στην Κέα για να εγκαινιάσει τον νέο Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στο νησί αλλά και για να καλωσορίσουν τον Δήμο μας στο Δίκτυο Μπλε Δήμων που αριθμεί πλέον 14 μέλη. Μετά την επίσκεψη τους δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους ένα απολογιστικό άρθρο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όπως αναφέρουν, δυστυχώς, η εικόνα του βυθού στο Βουρκάρι ήταν άκρως απογοητευτική. Οι 14 δύτες της Aegean Rebreath ήρθαν αντιμέτωποι με εκτεταμένη ρύπανση κυρίως από πλαστικά μιας χρήσης και άλλα απορρίμματα όπως γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες αναψυκτικών. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν το πρόβλημα της επιβάρυνσης από τα χιλιάδες σκάφη που δένουν κάθε χρόνο στις μαρίνες του νησιού και από την απερίσκεπτη ρίψη απορριμμάτων στη θάλασσα.

Παρόλα αυτά, η θετική τους διάθεση και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της Κέας μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον και για τη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πανέμορφο νησί μας. Με χαρά και ανυπομονησία θα περιμένουμε την επόμενη επίσκεψη τους!