Από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, ξεκινούν οι αιτήσεις των δικαιούχων του Α’ Κύκλου του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα”, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας beneficiary.digital-access.gov.gr/ στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς του taxisnet.
Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.
Η ενίσχυση των οικογενειών θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους, ως εξής:
ΚΥΚΛΟΣ Α
Εγκεκριμένοι Δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία εφόσον κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας (ή τα παιδιά υπό επιτροπεία), ηλικίας από 4 έως 24 ετών, σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης (βλ. Κριτήρια Εξαρτώμενων Τέκνων)
ΚΥΚΛΟΣ Β
Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ή παιδιά υπό επιτροπεία με Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως έξι χιλιάδες ευρώ (6000€) εφόσον κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας (ή τα παιδιά υπό επιτροπεία), ηλικίας από 4 έως 24 ετών, σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης (βλ. Κριτήρια Εξαρτώμενων Τέκνων)
Η ενίσχυση δίνεται με τη μορφή άυλης επιταγής ονομαστικής αξίας διακοσίων ευρώ (€200), που εκδίδεται εις όφελος του δικαιούχου και χρησιμοποιείται στην αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που επιδοτείται μπορεί να αφορά:
- Φορητές ταμπλέτες (tablets)
- Φορητούς υπολογιστές (laptops)
- Σταθερούς υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Η «Ψηφιακή Μέριμνα» θα περιληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και αποτελεί ένα από τα πρώτα προγράμματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: digital-access.gov.gr/.