Που γίνεται στην Κέα ανακύκλωση συσκευών;

Στην Κέα εδώ και αρκετά χρόνια απαλλασσόμαστε από τις ηλεκτρικές συσκευές μας χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Δεν τις εγκαταλείπουμε στη φύση ή στο δρόμο. Τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Πώς; Τις ανακυκλώνουμε αφήνοντας στις στο ειδικό container για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών δίπλα στα Δημοτικά Σφαγεία. Για τις μπαταρίες και τις λάμπες υπάρχουν ειδικοί κάδοι στα δημοτικά κτήρια.

Γιατί ανακυκλώνουμε τις παλιές μας συσκευές;

Γιατί έτσι βοηθάμε

  • στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων,
  • στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων κι ενέργειας,
  • στον περιορισμό της ρύπανσης από τοξικές ουσίες που περιέχουν οι ηλεκτρικές συσκευές και από επιπλέον διαδικασίες για την επεξεργασία πρώτων υλών.

Πως ανακυκλώνουμε τις συσκευές μας;

Ανακυκλώνουμε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία. Δεν είστε σίγουρος/η αν η δική σας συσκευή μπορεί να ανακυκλωθεί;

Μεγάλες Συσκευές

Τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις) μπορείτε να τις μεταφέρετε στο container στο χώρο του δήμου, δίπλα στα Δημοτικά Σφαγεία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Κέας.

Μπαταρίες & Λαμπτήρες

Οι μπαταρίες και οι λάμπες συλλέγονται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης τους οποίους θα βρείτε στα δημοτικά κτήρια.

Είναι σημαντικό να τοποθετείτε τις λάμπες στους ειδικούς κάδους με προσοχή για να μη σπάσουν και χωρίς τη συσκευασία τους. Ανακυκλώνονται όλοι οι λαμπτήρες οικονομίας, φθορισμού, καθώς και οι λαμπτήρες ατμών νατρίου χαμηλής ή υψηλής πίεσης, ατμών υδραργύρου υψηλής πίεσης και οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Στη συσκευασία τους έχουν το σήμα του διαγραμμένου κάδου.

 

Ήξερες ότι…

Στην προσπάθειά μας για ένα καθαρό και βιώσιμο νησί δεν περισσεύει κανείς!

Σας καλούμε όλους, ιδιώτες και επαγγελματίες, να κάνουμε την ανακύκλωση καθημερινή μας συνήθεια!

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα electrocycle.gr.