Στην Κέα παρατηρούμε με λύπη το φαινόμενο αρκετοί συμπολίτες μας και ιδιοκτήτες κατοικιών να πετούν ανεξέλεγκτα μπάζα, σκουπίδια και αντικείμενα που θέλουν να ξεφορτωθούν, αγνοώντας τον νόμο και τις διαρκείς παρακλήσεις μας για καθαριότητα και σεβασμό. Ιδιαίτερη εντύπωση μας κάνει, μάλιστα, όταν μεγάλα χρηματικά ποσά δαπανούνται στην ανακαίνιση μίας κατοικίας, αλλά τα μπάζα πετιούνται κρυφά σε δημόσιους χώρους, ώστε να τα μαζέψει στη συνέχεια ο Δήμος, ο οποίος διαθέτει ελάχιστους πόρους και προσωπικό. Συχνά, επίσης, βλέπουμε λάστιχα αυτοκινήτων πεταμένα παράπλευρα των δρόμων ή έξω από κάδους.

Παρακαλούμε θερμά όλους να συμπεριφέρονται με σεβασμό στην τοπική κοινωνία, στους υπαλλήλους του Δήμου που κοπιάζουν καθημερινά και αδιάλειπτα και φυσικά στο περιβάλλον. 

Ο Δήμος Κέας έχει ήδη κατασκευάσει σε αρκετές περιοχές «κουμάσια» (τούβλινα τοιχάκια – περιβλήματα στα οποία τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης) και πρόκειται να κατασκευαστούν και άλλα σε άλλα σημεία του νησιού. Το προσωπικό του Δήμου μεριμνά καθημερινά για την καθαριότητα και το άδειασμα των κάδων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο το πόσοι πολλοί  σταθμοί απορριμμάτων υπάρχουν στο νησί.

Ας διατηρήσουμε όλοι μαζί το νησί μας καθαρό!

Δείτε εδώ αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνετε αν έχετε μπάζα, αλλά και πως χρησιμοποιούμε σωστά τους κάδους:

Τι κάνω με τα μπάζα; Τι απορρίμματα πετάμε σε κάθε κάδο;