Στην Κέα γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας με εκδηλώσεις και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Κέας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Στις 31 Μαϊου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης για την Ποδηλασία στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου απολαύσαμε έναν Ποδηλατικό Περίπατο από το Βουρκάρι έως τις Αποθήκες της Κόκκας. Ακολούθησαν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με θέμα το ποδήλατο στις Αποθήκες της Κόκκας. Τα παιδιά διασκέδασαν σε πίστα MOUNTAIN BIKE με την καθοδήγηση προπονητών ποδηλασίας, ζωγράφισαν με θέμα την Ποδηλασία και δημιούργησαν με στάμπες και ακρυλικά χρώματα. Μοναδική ήταν, τέλος, η παρουσίαση του ταξιδιού του Εμιλιάνο Αβντι που διέσχισε την Αφρική με ποδήλατο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά με την διοργάνωση:
“Σας συγχαίρω για την εξαιρετική πρωτοβουλία, που έχει  επίκεντρο την άθληση, το περιβάλλον και τη νέα γενιά, τα παιδιά μας. (…) Ποδηλατώντας, μικροί και μεγάλοι με ασφάλεια, μπορούμε να καταστήσουμε τους υπέροχους τόπους μας βιώσιμους , να εκπαιδευτούμε σε χρηστές πρακτικές οδήγησης, να αθληθούμε και να διασκεδάσουμε.”

Αναγνωρίζοντας τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου για την υγεία, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, θα θέλαμε αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός στο νησί μας, κάνοντάς το παράλληλα αγαπημένο προορισμό και για τους λάτρεις του ποδηλάτου.