Στην Κέα βρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, με σκοπό να επισκεφθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Το Ιατρείο έχει ξανά μετά από πολύ καιρό ταυτόχρονα Γενικό Ιατρό και Παιδίατρο. Παράλληλα, λειτουργεί σταθμός τηλεϊατρικής, ο οποίος έχει μέχρι τώρα δεχτεί ψυχιατρικά, παιδοψυχιατρικά και δερματικά περιστατικά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Δήμαρχο, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου στήριξης ΠΠΙ Κέας “Ο Ερασίστρατος”, κ. Βαγγέλη Δεμένεγα, τους Αντιδημάρχους, κ. Δημήτρη Πορίχη Λεβίδη, κ. Αντώνη Λουρή, κ. Παναγιώτα Γκουτζαμάνη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Στέλιο Γκρέκα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολύ σημαντική εξέλιξη και δέσμευση της Υπουργού είναι ότι πλέον δρομολογείται η ενίσχυση του Ιατρείου με ένα νοσηλευτή, δύο άτομα διοικητικού προσωπικού, αλλά και αγροτικούς ιατρούς.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων δήλωσε:“Έχουμε για πρώτη φορά στο νησί γενικό παθολόγο και παιδίατρο. Πρέπει να προσελκύσουμε ιατρούς στα νησιά και για αυτό είναι κρίσιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που οι Δημοτικές Αρχές της Κέας μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε τόσο αποτελεσματικά. Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί σημαντικές αλλαγές για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των νοσοκομείων παράλληλα όμως εστιάζει στην ανάπτυξη του οργανωμένου συστήματος Πρόληψης.”

Το Ιατρείο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση. Επιπλέον, συζητήθηκαν λύσεις για την προσέλκυση προσλήψεων ιατρών στο νησί και αξιοποίησης περαιτέρω δυνατοτήτων με στόχο την αυξημένη επένδυση στα ζητήματα υγείας του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα η χρήση POS στο Π.Π.Ι. Κέας. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα επέκτασής του σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου και γενικότερα η δυνατότητα αξιοποίησης ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο, ώστε με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας να δημιουργηθούν ιατρικές κατοικίες στο νησί με σκοπό να αποκτήσει μόνιμο ιατρικό προσωπικό.