Η Δήμαρχος Κέας μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 και την Αδαμαντία Μπούρτζινου για το πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαίρι στην Κέα, το δίκτυο μονοπατιών του νησιού, τις θαλάσσιες δραστηριότητες και τα ναυάγια, τη μουσική παράδοση και τον χορό. Αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα που παρουσιάζονται σε εκθέσεις και γιορτές, ώστε να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν οι επισκέπτες μας. Έτσι στηρίζεται η οικονομία του νησιού και ο αγροτικός τομέας. Αναφέρθηκε, επίσης, στον Αλέκο Φασιανό και το ατελιέ του στην Κέα που πλέον λειτουργεί σαν μουσείο και υποστηρίζεται από τον Δήμο Κέας.

Στη συνέχεια παρουσίασε εν συντομία διάφορες τοποθεσίες του νησιού, μίλησε για την ιστορία, τα μνημεία, τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα αμέτρητα μικρά εκκλησάκια που φροντίζουν οι οικογένειες των Τζιωτών, αλλά και τις μεγαλύτερες μονές και ναούς.

Κλείνοντας μίλησε για τον τουρισμό στην Κέα, αλλά και την προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής στις υποδομές που χρειάζεται το νησί και βελτιώνουν τη ζωή σε αυτό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη σε δύο μέρη εδώ:

Φωτογραφία: Eric Demarcq