Με ανακοίνωση του, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας ζητά από όλους τους κατοίκους του νησιού να εγγραφούν στην υπηρεσία της Άυλης Συνταγογράφησης. Τα οφέλη είναι πολλά, με κυριότερο αυτό της αποφυγής των άσκοπων ή επίπονων μετακινήσεων. Επιπλεόν, η εξυπηρέτηση σας θα είναι αμεσότερη, καθώς ο όγκος εργασίας στο Ιατρείο θα μειωθεί και θα αποφεύγεται ο συνωστισμός στο χώρο του.

Τι είναι η άυλη συνταγογράφηση

Η άυλη συνταγογράφηση είναι μια υπηρεσία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Αν ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνετε από τον γιατρό σας τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών σας με μήνυμα (sms) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό σας και όχι με εκτυπώσεις. Με την εγγραφή σας μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά σας ραντεβού.

Πως μπορείτε να εγγραφείτε

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται μία μόνο φορά μέσω του gov.gr ΕΔΩ, και ξεχωριστά για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Αρχικά πατήστε “Είσοδος στην υπηρεσία”.

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας θα χρειαστείτε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο TaxisNet (όνομα χρήστη και κωδικό). Εναλλακτικά τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Τον ΑΜΚΑ του άμεσα ασφαλισμένου ή του εξαρτώμενου μέλους κάτω των 18 ετών.
  • Το κινητό σας τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο (e-mail), για να σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη διαδικασία βήμα – βήμα, ενώ ΕΔΩ θα βρείτε απαντήσεις σε πιθανές απορίες σας.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στο ΚΕΠ του Δήμου Κέας ή το Φαρμακείο.