• 8 December 2019
  • 12:00
  • Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας

Παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη»

Ο Δήμος Κέας, με την ευγενική χορηγία του Δικτύου «Κέα en français», παρουσιάζει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη», από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου.

Η ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Ο Καρυοθραύστης, το απόλυτο έργο των γιορτών που κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά παιδιών και μεγάλων ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ θα παρουσιαστεί στη μαγική θεατρική εκδοχή του. Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Τσαϊκόφσκι. Ένας ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται και να ελπίζουν.

Η ιστορία με λίγα λόγια…

Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας, όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα. Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών – θεατών στην Ονειροχώρα. Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών και τα ποντικάκια του.Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα και που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης – Πρίγκιπας;

Τον Καρυοθραύστη, έργο του Χόφμαν θα τον παρακολουθήσουμε εμπνευσμένο από την εκδοχή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΟΥΜΑ. Το έργο (και όχι τυχαία) παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις πόλεις του κόσμου, είναι πλούσιο σε συναισθήματα, με πολλή μουσική, χορό και δράση. Θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα κάνει να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν, να γελάσουν και να περάσουν όμορφα. Επίσης η συγκεκριμένη παράσταση έχει και διαδραστικά στοιχεία όπου τα παιδιά συμμετέχουν όλα μαζί αλλά και κατά ομάδες.

Διασκευή για το Θέατρο: Αλέξανδρος Δουμάς
Μουσική: Π. Ι. Τσαϊκόφσκι (και άλλες επιλεγμένες κλασικές χριστουγιεννιάτικες μελωδίες)
Επιμέλεια κειμένου – Θεταρική διασκευή: Φώτης Σπύρος
Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνικά -Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη
Θεατρικές Κατασκευές-Σκηνικά Αντικείμενα: Νάγια Ζαχαράτου
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ηλίας Μπαγεώργος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Απόστολος Τσιτσώνης
Γραφιστικά: Ντίνα Ζαφειρίου
Τεχνική Υποστήριξη: Θωμάς Χαρέλας
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: LONG VEHICLE PRODUCTIONS

Σχετικά με το χορηγό | Δίκτυο «Κέα en français»

Μια παρέα γαλλόφωνων της Τζιας δίνει το παράδειγμα προσφοράς και ευαισθησίας, προσφέροντας κάθε χρόνο υπέρ κοινωφελών σκοπών προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του. Το Δίκτυο αποτελείται από γαλλόφωνους φίλους της Κέας – Γάλλους, Βέλγους, Ελβετούς, αλλά και
Έλληνες – και ιδρύθηκε το 2017.

Η πρώτη δωρεά του Δικτύου, το 2017, αφορούσε την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Ιατρείου Κέας. Το 2018 ευαισθητοποιημένοι από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Κέα συγκέντρωσαν ένα ποσό και πρόσφεραν είδη ένδυσης και εξοπλισμού στους εθελοντές – δασοπυροσβέστες της Κέας. Φέτος, είναι χορηγοί της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη» με στόχο να προσφέρουν στιγμές χαράς και πολιτισμού στα παιδιά του νησιού.

Ιδού ένα παράδειγμα δραστηριοποίησης και ευαισθητοποίησης, άξιο μίμησης και από άλλους. Η κοινωνία των πολιτών στα καλύτερά της!