Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου, στον Aegean Voice 107.5 – Η φωνή του Αιγαίου και στην Δανάη Μαύρου την περασμένη εβδομάδα.

Μίλησε για την νέα παρακαμπτήρια οδό Αγ. Σπυρίδωνα – Αγ. Γεωργίου Κορησσίας, ένα έργο ειδικού σκοπού λόγω του ρέματος της Κορησσίας, το οποίο εντάχθηκε σε χρηματοδότηση. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι μελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι η κατασκευή του θα αρχίσει σύντομα.

Στη συνέχεια συζήτησαν για την μελέτη αξιοποίησης του Κόλπου του Αγίου Νικολάου την οποία ο Δήμος θα παραλάβει τις επόμενες μέρες. Η μελέτη αυτή γίνεται με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Σύρου ενώ ο Δήμος έχει ρόλο γνωμοδοτικό. Στόχος της μελέτης είναι να γίνει ο κόλπος περισσότερο λειτουργικός, χωρίς όμως παρεμβάσεις που θα τον επιβαρύνουν περιβαλλοντικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Σχετικά με το δίκτυο μονοπατιών της Κέας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτές τις μέρες καθαρίζονται ενώ τοποθετούνται και νέες πινακίδες σήμανσης. Πρόκειται για 12 πιστοποιημένες διαδρομές και για ένα από τα καλύτερα δίκτυα μονοπατιών στην Ελλάδα. Ο Δήμος Κέας τα τελευταία χρόνια, αλλά και φέτος στις 31 Αυγούστου, συμμετέχει στην έκθεση TourNatur στο Düsseldorf της Γερμανίας με στόχο την ανάδειξη τους και την προσέλκυση του ειδικού κοινού τους.

Τέλος, συζήτησαν για όσα προγραμματίζονται στον τομέα του πολιτισμού αυτό το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα φέτος, όπως δήλωσε ο κύριος Ευαγγέλου, είναι ποιοτικά πολύ καλό. Η διοργάνωση γίνεται από τον Δήμο Κέας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και χορηγούς. Δεν θα λείπουν φυσικά τα πανηγύρια και οι τοπικές γιορτές που διοργανώνονται σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως το Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Καρθαία ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

 

Λίγες μέρες πριν την Πρωτομαγιά η Κέα προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την τετραήμερη απόδραση. Προβλήθηκαν πλάνα από το όμορφο νησί μας, ενώ ο Δήμαρχος Κέας μίλησε για την αυξημένη κίνηση των ημερών αυτών στην Κέα και δήλωσε αισιόδοξος για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ μετακινώντας τον κέρσορα σας στη χρονική στιγμή 30:12.