Δήμος Κέας

r

Ο Δήμος Κέας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι της εταιρείας Dolphin Capital, η οποία εκπροσωπεί τον επενδυτικό Όμιλο που θα κατασκευάσει την νέα ξενοδοχειακή μονάδα One and Only στον Βρόσκοπο Κέας.

 

Στη συνάντηση αυτή εκτός από τους αιρετούς του Δήμου Κέας, προσκαλούνται να παρευρεθούν και όλοι οι επαγγελματικοί, πολιτιστικοί και παραγωγικοί φορείς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.

 

Η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 11.00- 13.00, στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης", στην Κορησσία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΑΣ

«Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί»

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κέας σας καλεί να συμμετέχετε στο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης εφήβων - ενηλίκων με θέμα «Δημιουργία Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά», με τις πολύτιμες οδηγίες της εθελόντριας Ελένης Τσιόγκα! Αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 17.00, σας περιμένουμε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, στο λιμάνι, δίπλα στον ναό της Αγ. Τριάδος. Φέρτε μαζί σας παλιά στολίδια που δε χρειάζεστε πια, πλαστικά μπουκάλια από νερό, παλιές κορδέλες ή δαντέλες από μπομπονιέρες, καμένες λάμπες (γλόμπους), και ότι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι για το σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας!

 

Με την στήριξη του Δήμου Κέας. Παρακαλώ ενημερώστε και τους φίλους σας!

Σας περιμένουμε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22880 21589.

 

Την επόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την ομάδα πλεξίματος από την Κέα με την ευγενική διάθεση της κυρίας Σώζας Μουζάκη και την παρέα της για δημιουργίες, στολίδια, παιχνίδια και άλλα, από μαλλί και νήμα! Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

 

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κέας ανακοινώνει τη δημιουργία Ομάδας Γυναικών και την έναρξη κύκλου εβδομαδιαίων συναντήσεων χρονικής διάρκειας δύο (2) ωρών, με στόχο την ψυχοκοινωνική τους ενδυνάμωση. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στην Κορησσία, στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας (κτίριο δίπλα στην Αγία Τριάδα), με εισηγήτρια την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κέας, κυρία Κουρτίδη Κυριακή. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξάγεται κάθε Τρίτη, 17:00- 19:00. Η έναρξη προγραμματίζεται για τις 14 Νοεμβρίου.

 

Για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων οι εγγραφές έχουν κλείσει λόγω της προτεραιότητας που δόθηκε στους αρχικούς ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας. Για νέες εγγραφές στον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση. 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΑΣ 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις στην Κοινότητα» και της  συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κέας με φορείς του νησιού και εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν σεμιναριακά μαθήματα στο αντικείμενό τους, το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Κέας ανακοινώνει την δημιουργία τμήματος ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ για αλλοδαπούς που εργάζονται στην Κέα, αλλά και έλληνες ενήλικες που δυσκολεύονται σε γραφή και ανάγνωση. 

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Κορησσία, στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας (το κτίριο δίπλα από την Αγία Τριάδα) από εθελοντές πτυχιούχους Ελληνικής ή Αγγλικής φιλολογίας, ή Φιλοσοφικής Σχολής, ή από εκπαιδευτές ενηλίκων, με πιστοποίηση στην διδασκαλία των ελληνικών ως ξένη/δεύτερη γλώσσα. 

 

Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τμήματος στην Ιουλίδα, ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα απευθυνθείτε στα τηλ. 22880 21589 (Kέντρο Kοινότητας) κα Κουρτίδη, κα Παπαστεργίου και 22880 22533 (τοπικό γραφείο Κορησσίας) κα Πίτσου. Ώρες Επικοινωνίας 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

 

Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν κάποια άτομα από άλλες χώρες που διαμένουν στο νησί μας και ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για τα μαθήματα, να τους κοινοποιήσουν την παραπάνω ανακοίνωση, που ακολουθεί και στην Αγγλική Γλώσσα. 

 

Τέλος, όσοι καθηγητές/ εκπαιδευτές ενηλίκων έχουν τις προδιαγραφές και θα ήθελαν να διδάξουν εθελοντικά την Ελληνική Γλώσσα, παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα ίδια τηλέφωνα. 


 

 

FREE COURSES

"INTRODUCTION TO THE GREEK LANGUAGE - PRACTICAL USE OF GREEK - IMPROVING COMMUNICATION"

MUNICIPALITY OF KEA: KEA COMMUNITY CENTER 

 

The Community Center based at and supported by the Municipality of Kea, announces the realization of Greek lessons as a foreign language, at our building situated at the port of Korissia, next to the Church of Holy Trinity (Agia Triada). 

 

The lessons aim at learning basic Greek to improve communication and working skills and are offered to all adults that are working or living on the island of Kea. 

 

The lessons will take place at Korissia by volunteer teachers of Greek or English literature, or any other certified greek -as a second language-teacher for adults. 

 

For further info, you can visit the local municipality office at Korissia, (next to the taxi station) or contact Miss Kourtidi K. or Miss Papastergiou M. at the following telephone number 22880 21589 (Kea Community Center) and 28880 22533 Miss Pitsou Natassa between 9.00 a.m. & 15.00 p.m., email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Please feel free to inform any person you might know, with a different national background, that is temporarily or permanently living on the island of Kea about the free lessons, so they could contact us for further information. 

 

 

 

Οι διήμερες εργασίες του 10ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας Νάξου. Ο πρόεδρος του διοργανωτή Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, κύριος Βαγγέλης Στρατούρης, άνοιξε το Συνέδριο επισημαίνοντας ότι "είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και όχι μόνο για διαμαρτυρίες και ευχολόγια". Με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων των εμπορικών συλλόγων των νησιών των Κυκλάδων, των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπων επαγγελματικών και θεσμικών φορέων, αλλά και ειδικών για το φορολογικό και το ασφαλιστικό οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου ήταν πλούσιες σε ενημέρωση επί ειδικών θεμάτων, σε προβληματισμό και σε καίρια ερωτήματα. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, με το ψήφισμα και τα συμπεράσματα καθώς και την ανάληψη του 11ου Συνεδρίου από τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου. 

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κέας, κύριος Στέφανος Βρεττός.

 

Ο Δήμαρχος Κέας, στην παρέμβασή του για τα θέματα κρουαζιέρας, συμβούλευσε τους παρόντες να ασχοληθούν με την δραστηριότητα αυτή αφού εκτιμήσουν τις δυνατότητες του νησιού τους και επιλέξουν το είδος που ταιριάζει στη φυσιογνωμία του τόπου τους. Προέτρεψε όμως τους ενδιαφερμόμενους να σχεδιάσουν την προσπάθεια αυτή επιστημονικά και μεθοδικά χρησιμοποιώντας τους ειδικούς που γνωρίζουν τον τρόπο προώθησης και διαχείρησης του τομέα της τουριστικής κρουαζιέρας.

 

Μίλησε ακόμα για την ανακύκλωση και ενημέρωσε τους παρόντες για την πορεία του ΧΥΤΑ Κέας προσθέτοντας πως όπως και άλλα νησιά είναι σε αναμονή έγκρισης και ένταξης σε χρηματοδότηση της Μελέτης Ανακύκλωσης των στερεών αποβλήτων του νησιού.

 

Ο κύριος Στέφανος Βρεττός αναφέρθηκε στο πρόβλημα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και ποέτρεψε τους παρόντες βουλευτές να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις αξιοποιώντας την δεδηλωμένη πρόθεσή τους να συνταχθούν στο αίτημα επαναφοράς του μειωμένου ΦΠΑ. Αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα στελέχωσης των μονάδων υγείας στα μικρά νησιά.

 

     

 

 

 Ακούστε εδώ τη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Κέας στον Aegean Voice, στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΎ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΑΣ

 

Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, ώρα 16.00, στο Τοπικό Γραφείο Κορησσίας

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις στην Κοινότητα» και της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κέας με φορείς του νησιού και εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν σεμιναριακά μαθήματα στο αντικείμενό τους, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κέας ανακοινώνει την δημιουργία τμήματος ζωγραφικής και αγιογραφίας, με εισηγήτρια την κυρία Αργυρώ Χαρβαλιά, ζωγράφο και αγιογράφο από την Κέα. Παράλληλα, ανάλογα με τους ενδιαφερόμενους, θα δημιουργηθεί τμήμα αποτύπωσης σχεδίων με ζωγραφική.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Κορησσία, στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας (το κτίριο δίπλα από την Αγία Τριάδα) και υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τμήματος στην Ιουλίδα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22880 21589 (Kέντρο Kοινότητας) κα Κουρτίδη, κα Παπαστεργίου και 22880 22533 (Τοπικό Γραφείο Κορησσίας) κα Πίτσου. Ώρες Επικοινωνίας 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

 

Μάθετε περισσότερα για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κέας εδώ.

Εκδόθηκε η ΚΥΑ 49372/2017 (ΦΕΚ 2726/Β'/4.8.2017) με την οποία εξαιρούνται ελέγχου ΚΤΕΟ οχήμτα των μικρών νησιών.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 παρ. 2 της ΚΥΑ αναφέρει:

"2. Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης:

α. οχήματα τα οποία κινούνται ή χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικές περιστάσεις και οχήματα τα οποία ουδέποτε ή σπανίως χρησιμοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο, όπως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος ή οχήματα αγώνων, που εμπίπτουν στην περίπτωση «Ε. Εξαιρέσεις» της παρ. 6 της υπ’ αριθ. ΣΤ/1831/1978 (Β’ 72) απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών, όπως ισχύει.

β. τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις δημοσίας τάξεως και το πυροσβεστικό σώμα.

γ. οι τροχοφόροι ελκυστήρες της κατηγορίας Τ5 οι οποίοι χρησιμοποιούνται για αγροτικούς, ανθοκομικούς, δασοκομικούς, κτηνοτροφικούς ή αλιευτικούς σκοπούς μόνο στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στο έδαφος που συνδέεται με τις δραστηριότητες αυτές, όπως γεωργικές και δασικές οδοί καθώς και γεωργικές γαίες,

δ. Πλην των οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων (ADR), τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μικρά νησιά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν σ’ αυτά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ). Σ’ αυτή την περίπτωση, η εξαίρεση ισχύει για τις κατηγορίες οχημάτων που δεν ελέγχονται από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή τις Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ).

ε. Ειδικά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού τσίρκων και εμποροπανηγύρεων, με μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα έως και 40 km/h, τα οποία κινούνται μόνο στο ελληνικό έδαφος.".

Για να δείτε όλο το ΦΕΚ, πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου η διακήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού  προφορικού διαγωνισμού για τη μίσθωση παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού στη νήσο Κέα, την Πέμπτη 28/7/2017 και από ώρα 12:30 έως 13:00.

Για να διαβάσετε λεπτομέρειες, πατήστε εδώ.

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve