Δήμος Κέας

Πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεου Β΄ τίμησαν οι κάτοικοι της Κέας τη μνήμη του Πολιούχου και προστάτη του νησιού, Αγίου Χαραλάμπους. Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Ανήμερα, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, πλήθος πιστών παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία, στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού, στην Ιουλίδα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο λόγο του τόνισε την ανάγκη να ξεφύγουμε από την κατήφεια και την απογοήτευση ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές της Κέας είπε πως αυτοί πρέπει να αποτελέσουν τα ζωντανά κύτταρα που η κοινωνία μας χρειάζεται. Ακολούθησε η περιφορά της Αγίας Εικόνας, δέηση στην Πλατεία της Ιουλίδας και η λιτανεία κατέληξε στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους. Στο προαύλιο του ναού προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Κέας και με τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών "Η Μελίτη".

 

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ, ο κ. Συρμαλένιος Νικόλαος και ο κ. Συρίγος Αντώνιος, Βουλευτές Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βιτάλης Παναγιώτης, Έπαρχος Κέας – Κύθνου, η κα Μαυρουδή Άννα, Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Κέας κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι όλων των φορέων του νησιού.

 

Αργότερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση επισήμων προσκεκλημένων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων φορέων της Κέας στο Ιστορικό Δημαρχείο της Ιουλίδας. Ο Δήμαρχος Κέας αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, τα Νέα Δημοτικά Σφαγεία, το Νέο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας καθώς και το νέο Δίκτυο Ύδρευσης Ιουλίδας τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική κοινωνία. Ακόμα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα έργα που βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης σε χρηματοδότηση: το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων, το μελετητικό έργο αποχετευτικού δικτύου και Βιολογικού Σταθμού επεξεργασίας υγρών λυμάτων των περιοχών Βουρκαρίου - Γιαλισκαρίου - Κορησσίας και τέλος, η δημιουργία Εκθεσιακού και Ερευνητικού Κέντρου Ενάλιων ευρημάτων όπως και Πρότυπου Αιγαιακού Υποβρύχιου Μουσείου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Interreg Cenalia Ελλάδα - Κύπρος". Ο κ. Ευαγγέλου μίλησε επίσης για την κατασκευή του Νέου ΧΥΤΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και την καλή πορεία του έργου. Τέλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την παιδεία και την υγεία. Επί των θεμάτων αυτών τοποθετήθηκαν ο Έπαρχος Κέας - Κύθνου, οι Βουλευτές Κυκλάδων και η Περιφερειακή Σύμβουλος. Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση αποτέλεσε η ανάγκη εφαρμογής προγράμματος για την προστασία της νησιωτικότητας καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve