Δήμος Κέας

r

 

Έγινε χτες ο Αγιασμός στο Νέο Δημοτικό Σχολείο Κέας, με την ευκαιρία της μετακόμισης από το παλαιό σχολείο στο Κάστρο της Ιουλίδας. 

 

Στον αγιασμό που έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτ. Δεμένεγα Ελευθέριο και τον πατέρα Σπυρίδωνα Πορίχη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πατητής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ελευθερία Μορφωνιού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιουλίδας Μανούσος Ψημίτης, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένα Βελισσαροπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνα Πετρή και γονείς των μαθητών.

 

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή μαθητεία στο Νέο Δημοτικό Σχολείο, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία στην Ελλάδα και πως κοπίασαν πολλοί άνθρωποι για να το κατασκευάσουν και να το παραδώσουν προς χρήση. 

 

Η λειτουργία του Σχολείου μέχρι το πέρας της τρέχουσας σχολικής περιόδου γίνεται  με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών και των δασκάλων καθώς και την δυνατότητα  να τακτοποιηθούν ενδεχόμενες ελλείψεις έως το Σεπτέμβριο, όταν θα γίνουν πλέον και τα εγκαίνιά του. 

 

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

 

Η Α.Μ.Κ.Ε. "Ελληνικός Οργανισμός Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης" και ο Δήμος Κέας συνεργάζονται προκειμένου να επισκεφθεί το νησί μας πρότυπη Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα, χορηγία του ιδρύματος Νιάρχου.

 

Η μονάδα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία από την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 και από τις 09:00 έως και τις 14:00 οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν, κατόπιν ραντεβού.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο Δήμο Κέας και στο τηλ.: 22883 60018 (κα Άννα Μπάντελη), από τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, από τις 08:00 ως τις 14:00 για τον καθορισμό του ραντεβού τους.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ μία μέρα θα αφιερωθεί κατά προτεραιότητα στα παιδιά.

 

Επιπλέον Πληροφορίες:

Οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν ότι τα παιδιά που θα εξεταστούν πρέπει να είναι άνω των 4 ετών ,ούτως ώστε να μπορούν να απαντούν, να αναγνωρίζουν σχήματα,και ότι άλλο τους ζητηθεί.

 

Επίσης,οι προσερχόμενοι απαιτείται να έχουν μαζί τους τα παλιά τους γυαλιά.

 

Η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει :

1.Μέτρηση οπτικής οξύτητας

2.Μέτρηση μυωπίας,υπερμετρωπίας,αστιγματισμού,πρεσβυωπίας

3.Μέτρηση ενδοφθάλμιου πιέσεως(τεστ γλαυκώματος )

4.Έλεγχο αμφιβληστροειδούς

5.Έλεγχο αμβλυωπίας στα παιδιά(τεμπέλικο μάτι)

6.Έλεγχο στερεοσκοπίας

7.Έλεγχο αχρωματοψίας

8.Χορήγηση οφθαλμολογικών σκευασμάτων όπου είναι δυνατόν.

Έγινε χθες ενημερωτική σύσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο Κέας για τα θέματα της Μελισσοκομίας του νησιού.

 

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες οργανωμένης προώθησης του μελιού της Κέας αξιοποιώντας  τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκαν οι τρόποι κατοχύρωσης της ποιότητας του μελιού και των άλλων συναφών προϊόντων της μελισσοκομίας. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων της μελισσοκομικής, με σκοπό την διατήρησης της παραδοσιακής τεχνικής και συγχρόνως της υψηλής ποιότητας του μελιού της Κέας.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κέας, οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών και παραγωγοί. Τις εισηγήσεις έκαναν ο ιστορικός και ερευνητής γνωστός για τις εργασίες του στα ιστορικά θέματα της Κέας Γιώργος Σπέης και η Φανή Χατζίνα, Βιολόγος, εκπρόσωπος του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ».

 

Συμφωνήθηκε να οργανωθεί σεμινάριο παραγωγών το φθινόπωρο αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση των θεμάτων πιστοποίησης και προώθησης.

 

 

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve