Δήμος Κέας

r

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορευτική Παράσταση "Οι  φίλοι όταν σμίγουνε η γης αναταράζει"

 

Στις 8 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Ιουλίδα η εκδήλωση της παρουσίασης παραδοσιακών χορών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας (Κ.Ε.Δ.Κ.) «Οι φίλοι όταν σμίγουνε η γης αναταράζει». Τα τμήματα παραδοσιακών χορών της Κ.Ε.Δ.Κ. παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο, τη Μ.Ασία, την Πάτμο, την Πάρο, τη Κύθνο και την Κέα, ενώ ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα μουσικά και χορευτικά μονοπάτια της Κύπρου. 

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Στέφανος Αθ Βρεττός, ενώ η  κ Μορφωνιού Ρίτσα, ως αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς και υπεύθυνη για το τμήμα των παραδοσιακών χορών, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού. Στην εκδήλωση παρέστη ο πατήρ Δεμέναγας Ελευθέριος και μέλος Κ.Ε.Δ.Κ., ο Δήμαρχος Ιωάννης Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρη Καβαλιέρος και Γιώργος Πατητής, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης και μέλος της Κ.Ε.Δ.Κ κ Ρένα Βελισσαροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απανταχού Κείων  και πλήθος κόσμου. 

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κέας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης, το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Μουσικής «Ραβαΐσι», το Σύλλογο καθηγητών φυσικής αγωγής του νομού Φωκίδας, το Σύλλογο Γυναικών Μελίτη, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κ Γ.Σέρβο για το έργο του και την συνεισφορά του στη διατήρηση και στη διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής της Κέας. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεισφορά τους και την παρουσία τους, τους μουσικούς: Μάκης Χρυσοστόμου (βιολί και τραγούδι), Μιχάλης Μιχαηλίδης (λαούτο), Θεολόγος Μιχελής (βιολί και τραγούδι), Κωνσταντίνος Δεμένεγας (Λαούτο και τραγούδι), Μιχάλης Κυπριανού (κλαρίνο), Παρασκευάς Ντόμπρος (κρουστά), Αντωνάκης Ζουλός (βιολί και τραγούδι). Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού για την άψογη συνεργασία και τη συμμετοχή στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, συμβάλλοντας καταλυτικά στην προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης. 

 

 

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook.

Από 1 έως 3 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Κέα δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση από τον μη κερδοσκοπικό «Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης & Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης». Η πρότυπη Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα, μία ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με την επιμέλεια του εξαίρετου ιατρού, κου Σπυρίδων Γαληνού, εξέτασε 135 άτομα, εκ των οποίων 94 ήταν ενήλικες και 41 παιδιά. Συνταγογραφήθηκαν 52 ασθενείς, δόθηκαν φάρμακα σε 38 από αυτούς και ζεύγη γυαλιών σε 20. Επιπλέον έγιναν βυθοσκοπήσεις, τονομετρίες και φυσικά δόθηκαν πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για διάφορες παθήσεις των ματιών σε 20 άτομα.

 

Λίγες ημέρες αργότερα, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου δόθηκε η ευκαιρία σε γυναίκες του νησιού μας να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή επισκέφτηκε την Κέα και προσέφερε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το είχαν ανάγκη. Συνολικά έκλεισαν ραντεβού 85 γυναίκες και υποβλήθηκαν τελικά σε έλεγχο 79.

 

Τέτοιες δράσεις σε νησιά, που οι ιατρικές παροχές είναι ελλιπείς, είναι πραγματικά πολύτιμες και χωρίς την αμέριστη βοήθεια των παραπάνω φορέων δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Τους ευχαριστούμε θερμά.

 

 

Έγινε χτες ο Αγιασμός στο Νέο Δημοτικό Σχολείο Κέας, με την ευκαιρία της μετακόμισης από το παλαιό σχολείο στο Κάστρο της Ιουλίδας. 

 

Στον αγιασμό που έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτ. Δεμένεγα Ελευθέριο και τον πατέρα Σπυρίδωνα Πορίχη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πατητής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ελευθερία Μορφωνιού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιουλίδας Μανούσος Ψημίτης, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένα Βελισσαροπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνα Πετρή και γονείς των μαθητών.

 

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή μαθητεία στο Νέο Δημοτικό Σχολείο, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία στην Ελλάδα και πως κοπίασαν πολλοί άνθρωποι για να το κατασκευάσουν και να το παραδώσουν προς χρήση. 

 

Η λειτουργία του Σχολείου μέχρι το πέρας της τρέχουσας σχολικής περιόδου γίνεται  με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών και των δασκάλων καθώς και την δυνατότητα  να τακτοποιηθούν ενδεχόμενες ελλείψεις έως το Σεπτέμβριο, όταν θα γίνουν πλέον και τα εγκαίνιά του. 

 

   

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve