Δήμος Κέας

r

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου η εκδήλωση με θέμα: «Οι καθοικιές και οι καθέντρες στη Τζιά» που συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, το Δήμο Κέας και το Σύλλογο Φίλων Κέας στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Αβέρωφ στο ΕΜΠ. Η προσέλευση ήταν μεγάλη καθώς την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής, καθηγητές αλλά και πολλοί φίλοι του νησιού.

 

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Καθηγητή Δημήτριου Ησαΐα, τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κέας, κ. Ιωάννη Ευαγγέλου και τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου του ΣΦΚ, κ. Χρίστου Δίπλα. Και οι τρεις τόνισαν στις ομιλίες τους την αξία των παραδοσιακών αγροτικών κατοικιών της Κέας και την αναγκαιότητα διάσωσης τους, αλλά και τους τρόπους αξιοποίησής τους.  Αναφορά έγινε επίσης στην επίσκεψη των φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτόνων στη Τζιά που έφυγαν από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις όσο αναφορά στον αρχιτεκτονικό του πλούτο και στη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε.

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των εργασιών οι οποίες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι καθοικιές και οι αποτυπώσεις τους έκλεψαν την παράσταση. Η εκδήλωση έκλεισε με τις προτάσεις του Καθηγητή Αρχιτεκτονικής, κ. Παναγιώτη Βασιλάτου για την αποκατάσταση και την επανάχρηση των παραδοσιακών κτισμάτων.

 

Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί, αυτή τη φορά στην Κέα, μια δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Έκθεση & Ημερίδα για τις Καθοικιές στην Κέα», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης», στην Κορησσία.

 

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για την Κέα στη 2η ΔΥΠΕ (Δ/νση Υγειονομικής Περιφέρειας) Πειραιώς & Αιγαίου

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Δήμου Κέας στη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στον Πειραιά, στο Γραφείο της Διοικήτριας κυρίας Όλγας Ιορδανίδου, συνάντηση και εκατέρωθεν ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κέας σε σχέση με το Περιφερειακό Ιατρείο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου, και οι Βουλευτές, κύριοι Νικόλαος Συρμαλένιος και Νικόλαος Μανιός. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κέας κύριος Γιώργος Πατητής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ερασίστρατος Κέας», κύριος Βαγγέλης Δεμένεγας καθώς και Υπηρεσιακοί της ΔΥΠΕ.

 

Από το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Κέας παρουσιάστηκαν οι ελλείψεις του Ιατρείου σε ιατρικό προσωπικό αλλά και κάποιες διοικητικές ρυθμίσεις οι οποίες θα καταστήσουν το Ιατρείο πιο αποτελεσματικό. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν επίσης για την υποστήριξη του Ιατρείου από τον Δήμο και τον Σύλλογο «Ερασίστρατο» στην διαμονή των ιατρών αλλά και σε άλλες παροχές.

 

Η Διοικήτρια ενημέρωσε με την σειρά της τους επισκέπτες της ότι σε έναν με δύο μήνες θα παρουσιαστούν στο Ιατρείο δύο αγροτικοί γιατροί και μετά το Πάσχα ένας δεύτερος Επιμελητής Γενικής Ιατρικής. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα προκηρύξουν μία θέση Παιδιάτρου, αν και η μέχρι σήμερα εμπειρία τους δείχνει πως δεν υπάρχει γενικά για την ειδικότητα αυτή ανταπόκριση.

 

Για τα θέματα των αναλωσίμων και των φαρμάκων έδωσε οδηγίες στην Υπηρεσία του Νοσοκομείου Σύρου για πιο τακτικό εφοδιασμό του Ιατρείου Κέας με τα απαραίτητα. Θα εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο παραχώρησης ενός μεταχειρισμένου ασθενοφόρου συμπληρωματικά σε αυτό που έχει ήδη παραγγείλει ο Δήμος Κέας.

 

Οι βουλευτές που παρευρέθηκαν συμπλήρωσαν με τη δική τους παρουσία τα αιτήματα των παρισταμένων.

 

Την Πέμπτη 16/02/2017 έγινε ενημερωτική επίσκεψη στο Νέο Δημοτικό Σχολείο Κέας από τo Δήμαρχο, κο Ιωάννη Ευαγγέλου, και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα παιδείας, κα Μορφωνιού Ελευθερία, οι οποίοι ξενάγησαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τον διευθυντή του σχολείου, κο Τάσο Μαριέλο.

 

Η ξενάγηση έγινε στις εγκαταστάσεις του σχολείου  το οποίο αποτελείται από εικοσιτέσσερις χώρους διδασκαλίας και άλλων χρήσεων συνολικής επιφάνειας 1.653τ.μ. που έχουν χτιστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 17.247 τ.μ.

 

Το Α' κτήριο περιλαμβάνει την βιβλιοθήκη και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία διαθέτει και θεατρική σκηνή .

 

Το Β' κτήριο περιλαμβάνει τους χώρους διοίκησης και τα γραφεία δασκάλων, το ιατρείο, το γραφείο της μαθητικής κοινότητας, το γραφείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,το εστιατόριο και το κυλικείο. 

 

Το Γ' κτήριο  αποτελείται από επτά αίθουσες διδασκαλίας και τις εργαστηριακές αίθουσες όπως αυτές της μουσικής, της αισθητικής αγωγής, της πληροφορικής, των ξένων γλωσσών και της φυσικοχημείας. Στις εγκαταστάσεις έχουν προβλεφθεί εκτός από κοινόχρηστα WC και τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και ανελκυστήρας για Α.Μ.Ε.Α.

 

Στη συνάντηση, οι γονείς δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του σχολείου ώστε αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve