Εορτασμός Πολιούχου Κέας, Αγίου Χαραλάμπους

Οι κάτοικοι της Κέας τίμησαν και φέτος τη μνήμη του Πολιούχου και προστάτη του νησιού, Αγίου Χαραλάμπους, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ιερουγούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Κέας, κ. Δωροθέου Β΄ και με τη συμμετοχή των Εφημέριων του νησιού.  Στη λειτουργία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Στέφανος Βρεττός, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας και πλήθος κατοίκων του νησιού.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των Βαθμίδων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι όλων των φορέων και κάτοικοι του νησιού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στα παιδιά, μίλησε για τη διαχρονική αλήθεια του Χριστού. Ακολούθησε Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους προς την Πλατεία της Ιουλίδας, όπου τελέστηκε δέηση και έπειτα προς τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Στο προαύλιο του ναού προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Κέας. Αργότερα παρατέθηκε το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και με τη συμμετοχή των αρχών του τόπου.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε όλα τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης της Κέας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κέας, κ. Γιάννη Ευαγγέλου, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφανο Βρεττό, την Επικεφαλής Μειοψηφίας κ. Ειρηνη Bελισσαροπούλου, τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Σωστία Μουζάκη, τους ιερείς του νησιού και οι εκπροσώπους των Συλλόγων γονέων. Στην επίσκεψή του αυτή μίλησε στους μαθητές και τους δασκάλους για τις ευθύνες του καθενός για το μέλλον τους και την προετοιμασία τους μέσα από τα σχολεία για την συμμετοχή τους στην ενεργή κοινωνία. Συγχρόνως έγινε και η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας με αντίτιμο του φλουριού μία εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γυναικών “Η Μελίτη” για την βοήθεια τους στο κέρασμα, στο προαύλιο του Ναού του Αγίου Χαραλάμπους και τις Χρυσοβαλάντω Λαγκώνη και Νικολέτα Κώνστα που ντύθηκαν παραδοσιακά για την περίσταση. Ευχαριστούμε επίσης την κ. Δήμητρα Βρεττού για τις ανθοδέσμες που προσέφερε στο γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη.

Πηγή φωτογραφιών: imsyrou.gr